Rebiülevvel ayı ne zaman bitiyor? 2023 Rebiülevvel ayı bitiş tarihi

Güncelleme Tarihi:

Rebiülevvel ayı ne zaman bitiyor 2023 Rebiülevvel ayı bitiş tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2023 10:01

Rebiülevvel ayının bitiş tarihi pek çok vatandaş tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen Rebiülevvel ayı, içinde Mevlid Kandili'ni de barındıran önemli bir ay olarak dikkat çekiyor. Peki, Rebiülevvel ayı ne zaman bitecek? İşte, o bilgiler

Haberin Devamı

İslam alemi için büyük önem taşıyan aylardan birisi olan rebiülevvel ayı idrak edilmeye devam ediyor. Kameri aylarının üçüncüsü olan rebiülevvel ayının ne zaman biteceğini merak eden pek çok vatandaş, bir yandan da Rebiülevvel ayında yapılması gereken ibadetleri araştırıyor. İşte, tarih bilgisi...

REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

İslam alemi için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel, bu yıl 16 Eylül'de başladı ve 15 Ekim'de son bulacak. Bu tarihten sonra ise Rebiülahir ayı idrak edilmeye başlanacak.

REBİÜLEVVEL AYINDA NELER YAPILMALI?

Rebiülevvel ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

Haberin Devamı

Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)