PYBS (İOKBS) bursu yattı mı, ne zaman yatacak? 2022-2023 Bursluluk ücreti hakkında detaylı bilgiler

Güncelleme Tarihi:

PYBS (İOKBS) bursu yattı mı, ne zaman yatacak 2022-2023 Bursluluk ücreti hakkında detaylı bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2022 07:19

Bursluluk ödemeleriyle ilgili gelişmeler burs alan öğrenciler tarafından araştırılıyor. PYBS bursları yattı mı sorusu sonuçların açıklanmasının akabinde öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. İllerdeki mal müdürlükleri aracılığıyla hesaplara yatırılan PYBS bursları öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Peki, PYBS bursu ne zaman yatacak ve ne kadar olacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler.

Haberin Devamı

PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) bursu Kasım ayı sorgulamaları öğrenciler ve velilerin gündeminde yer alıyor. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından düzenlenen PYBS sınavı ile burs alacak olan öğrenciler belirlenmişti. Peki, PYBS bursu yattı mı, ne zaman yatacak 2022? İşte PYBS bursu 2022 sorgulama ekranı...

PYBS BURSU NE ZAMAN YATAR?

2022 yılı Temmuz Aralık ayları burs ücreti 663,87 TL olarak belirlenmiştir. Bursu ilk defa kazanan öğrencilerin ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yatırılır. Bursa hak kazanan öğrenciler ise e-Okul üzerinden sonuçlara ulaşabilir.