POMEM TABAN PUANLARI 2022: Ön lisans/ lisans polislik KPSS puanı kaç, 28. Dönem POMEM alım puanı neydi?

Güncelleme Tarihi:

POMEM TABAN PUANLARI 2022: Ön lisans/ lisans polislik KPSS puanı kaç, 28. Dönem POMEM alım puanı neydi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 03:57

POMEM KPSS taban puanı, başvuru duyurusunun yayımlanmasıyla adayların gündemine geldi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 29. Dönem POMEM alım sürecinin başlamasıyla KPSS sınavına giren adaylar 2022-2023 polislik taban puanlarına göre müracaatlarını tamamlayacaklar. Geçtiğimiz yıl 28. Dönem POMEM alımları, 2020 veya 2021 yılları içinde yapılan KPSS P3 ve P93 puan türleri göz önüne alınarak gerçekleşmişti. Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nce 29. Dönem POMEM başvuruları da, ön lisans ve lisans mezunlarınca gerçekleşecek. Peki, Polislik KPSS puanı kaç oldu, 28. Dönem POMEM alım puanı neydi? İşte, taban ve tavan puanlar hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

28. Dönem POMEM KPSS puanı, Polis Akademisi Başkanlığı'nın duyurusu ile öne çıkan konulardan oldu. Bu sene başlayacak olan POMEM alımları öncesi, adaylar KPSS polislik taban puanları bilgilerine yoğunlaştı. Önlisans puanıyla polisliğe başvuru yapmak isteyen adaylar KPSS P93 puan türüne bakılırken, lisans puanıyla POMEM'e başvuracak olanların ise P3 puan türü dikkate alınacak.

POMEM KPSS TABAN PUANLARI KAÇ?

Geçtiğimiz yıl 28. Dönem POMEM alımlarında KPSS puanları başvuru kılavuzunda açıklanmıştı.

Lisans mezunları için 2020 veya 2021 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2020 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puanlar dikkate alındı.

29. DÖNEM POMEM PUANLARI BELLİ OLDU MU?

Haberin Devamı

29. Dönem POMEM alımları için KPSS puanları henüz açıklanmadı. Başvuru kılavuzu yayınlandığında polislik taban puanları belli olacak.

POLİSLİK ÖNLİSANS PUANI NEDİR?

Önlisans puanıyla polisliğe başvuru yapmak isteyen adaylar KPSS P3 puan türüne bakmalıdır. Polis alımlarında 4 yıllık üniversiteleri bitirenler ve 2 yıllık bölümlerden mezun olan adaylar P3 puan türü ile polis alımı başvurusunda bulunabilir.

KPSS ÖNLİSANS POLİSLİK BARAJI KAÇ?

KPSS önlisans puanı ile polislik başvurusu için adayların en az 65 puan almaları gerekiyor. KPSS P3 puanı hesaplanırken Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. KPSS P93 puanı hesaplanırken Genel Yetenek ve Genel Kültür aynı oranda %50 etkilidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası: