LGS NAKİL SONUÇLARI: LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

LGS NAKİL SONUÇLARI: LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak İşte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 17:19

LGS nakil tercih sonuçları için araştırmalar başladı. Haziran ayında düzenlenen LGS’ye giren adaylar tercih sürecini yakından takip ediyorlar. LGS 1. ve 2. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler 2. nakil işlemlerine çevrildi. Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alındı. Peki, LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS nakil sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. LGS 2. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 9-17 Ağustos tarihleri aralığında alındı. MEB tarafından yapılan duyuruda yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağı tarih duyuruldu.

LGS NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması işlemi 9 Ağustos’ta başladı ve 17 Ağustos tarihinde sona erdi. 19 Ağustos tarihinde ise İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme Ve Nakil Komisyonları yerleştirmeleri tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “LGS kapsamında, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 97.6’sı istedikleri okula yerleşti. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlandı. İki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrenciler, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirilecek”dedi. Özer, bu öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9-17 Ağustos’ta alınacağını ve 19 Ağustos’ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek,“Öğrenci ve velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacaklar”diye konuştu.