KPSS ortaöğretim başvuru ücreti nereye yatırılır? KPSS 2022 başvuru ücreti ödemeleri için son güne dikkat

Güncelleme Tarihi:

KPSS ortaöğretim başvuru ücreti nereye yatırılır KPSS 2022 başvuru ücreti ödemeleri için son güne dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 11:31

KPSS ortaöğretim başvuruları 1 Eylül tarihinde başladı. ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenecek olan KPSS ortaöğretim oturumu 2022 yılında 6 Kasım’da yapılacak. Adaylar 1 Eylül ve 13 Eylül tarihleri aralığında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. KPSS başvuru ücreti yayımlanan kılavuz ile netlik kazandı. Peki, KPSS ortaöğretim başvuru ücreti nereye yatırılır? İşte ödeme hakkında bilgiler

Haberin Devamı

KPSS ortaöğretim başvuru ücreti ödenecek bankalar hakkında açıklama yapıldı. KPSS ortaöğretim başvuruları 1 Eylül’de başladı ve 13 Eylül’de sona erecek. Ücret ödeme için ise son gün 14 Eylül olacak. Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

KPSS başvuru ücreti ödemeleri hakkında ÖSYM kılavuzu içerisinde açıklama yapıldı ve ödeme yapılacak bankalar hakkında bilgi verildi.

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Haberin Devamı

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

KPSS ortaöğretim başvuru ücreti nereye yatırılır KPSS 2022 başvuru ücreti ödemeleri için son güne dikkat

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine; T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı ile birlikte ne kadar ücret yatıracağını söylemeleri gerekmektedir. Adaylar, isterlerse banka şubelerine gitmeden internet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekmektedir. Banka şubesinden ödeme yapacak adaylar, Bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalıdır.

Haberin Devamı

Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında eİŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede (KPSS-2022/2) adaydan yerleştirme ücreti alınmaz ancak bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.