KPSS ne zaman, saat kaçta? KPSS lisans kaç dakika? İşte sınav süresi ve saati

Güncelleme Tarihi:

KPSS ne zaman, saat kaçta KPSS lisans kaç dakika İşte sınav süresi ve saati
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2022 15:07

KPSS lisans oturumları için heyecan giderek artıyor. Başvuruları tamamlayan KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testi ve Eğitim Bilimleri testi uygulanmış ve ardından iptal edilmişti. Yeni KPSS tarihleri hakkında ÖSYM tarafından açıklama yapıldı ve giriş belgesi yayımlandı. Peki, KPSS ne zaman, saat kaçta? KPSS lisans kaç dakika?

Haberin Devamı

KPSS lisansın ne zaman, saat kaçta başlayacağı merak ediliyor. KPSS’ye girmek isteyen adaylar ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde başvurularını yaptılar. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testi ve Eğitim Bilimleri testi bu hafta sonu yeniden yapılacak. Adaylar önce Genel Yetenek-Genel Kültür testine girecekler. Öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri oturumu düzenlenecek.

KPSS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testi ve Eğitim Bilimleri testi 18 Eylül’de yapılacak. Genel Yetenek-Genel Kültür testi saat 10:15’te başlayacak ve 130 dakika boyunca devam edecek. Eğitim bilimleri testi ise 14:45’te başlayacak ve 100 dakika sürecek.

KPSS ne zaman, saat kaçta KPSS lisans kaç dakika İşte sınav süresi ve saati

Haberin Devamı

KPSS, 18 Eylül 2022, 24 Eylül 2022 ve 25 Eylül 2022 tarihlerinde uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 2 Ekim 2022 tarihinde; Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacaktır.

Adayların tümü, 18 Eylül 2022 tarihinde yapılacak sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar, sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası: