KOCAELİ (İZMİT) SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYET'TE OLACAK | KOCAELİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Kocaeli AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları… Kocaeli kaç milletvekili çıkarıyor?

Güncelleme Tarihi:

KOCAELİ (İZMİT) SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYETTE OLACAK | KOCAELİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Kocaeli AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları… Kocaeli kaç milletvekili çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2023 13:24

Kocaeli (İzmit) seçim sonuçları 14 Mayıs seçimleri kapsamında bölge halkı tarafından merak ediliyor. 14 Mayıs Pazar günü toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık hakkını kullanarak oy kullanma işlemi gerçekleştirecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Kocaeli milletvekili adayları dışında, son seçimde alınan oy oranları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Kocaeli kaç milletvekili çıkarıyor? Kocaeli seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Kocaeli son seçim sonuçları ve güncel seçmen sayısı hakkında detaylı bilgiler!

Haberin Devamı

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler kapsamında Kocaeli (İzmit) seçim sonuçları araştırılıyor. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. Kocaeli seçim sonuçları 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Yayın yasağı biter bitmez tüm sonuçlar “Hurriyet.com.tr”de paylaşılacak. Peki, Kocaeli kaç milletvekili çıkarıyor? İşte Kocaeli seçim sonuçları 2023!

KOCAELİ SEÇİM SONUÇLARI 2023 AÇIKLANDI MI?

Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin Haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. 

Haberin Devamı

İl seçim kurulu kendine gelen tutanakların birer kopyasını siyasi parti ve bağımsız adaylara aynı anda teslim edecek. Seçim çevresinde kullanılan tüm mühürlü oy torbaları kurulun belirleyeceği adreste toplanacak. Bu sırada Yüksek Seçim Kurulu Seçim Bilişim Sistemi'ne işlenen oy sayıları ve sandık sonuç tutanaklarını eş zamanlı olarak siyasi partilere yayınlayacak. Böylece sonuçlar üzerinde denetim de gerçekleşecek. Seçim yasağı kalktıktan hemen sonra sonuçlara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

2023 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 

Adalet ve Kalkınma Partisi

 1 SADETTİN HÜLAGÜ

 2 RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU

 3 VEYSAL TİPİOĞLU

 4 MEHMET AKİF YILMAZ

 5 CEMİL YAMAN

 6 SAMİ ÇAKIR

 7 YASEMİN ÖZDEMİR

 8 MEHMET ELLİBEŞ

 9 ALİ GÜNEY

 10 BERNA ABİŞ

 11 HASAN SOBA

 12 ERKAN AKSOY

 13 GÜLAY ARTUT

 14 İBRAHİM EFE

Cumhuriyet Halk Partisi

1 MÜHİP KANKO

2 HARUN ÖZGÜR YILDIZLI

3 HASAN BİTMEZ

4 NAİL ÇİLER

5 SERAP ÇAKIR

6 TÜLİN KEÇECİ GÜNGÖR

7 CUMA KARAVAR

8 CANER ARDUÇ

9 MEHMET ÜMİT KÜÇÜKKAYA

10 SELMAN KÖSALI

11 HÜLYA GÜRELİ YOLCUBAL

12 BELKIZA İLTER

13 İSMET İŞERİ

14 BERNA ÇETİN

Milliyetçi Hareket Partisi

1 SAFFET SANCAKLI

2 YUDUM KAŞIKÇI

3 EMRE KÜLCÜ

4 HAKTAN KALINTAŞ

5 HASAN GALYAN

6 CELALETTİN YAYLAK

7 SERKAN GÜNAYDIN

8 HALİL MAYA

9 MURAT BALTA

10 HAVVA KÖSE

11 MUHTEREN ÇAY

12 HACI ERTAN

13 İSAARAZ

14 ABDÜLKADİR DANIŞMAZ

İyi Parti

1 LÜTFÜ TÜRKKAN

2 ŞANBAZ YILDIZ

3 MEHMET KAMİL ŞİRİN

4 PELİN FİLİZ COŞTUR

5 NESLİ GÖKÇE KONDU ÇAĞLAYAN

6 ALİPAŞA NAİPOĞLU

7 ABDULKADİR  ERBAĞCI

8 YÜKSEL ERCAN

9 ÖZHAN AŞKIN ÖZTÜRK

10 HASAN SIR

11 SEDA BÜYÜKKARA

12 GÜZİN AŞKIN ALPARSLAN ATALI

13 AŞKIN ÖZÖN

14 SAVAŞ EMİNOĞLU

Haberin Devamı

SON SEÇİMDE (2018) KOCAELİ KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Kocaeli’nin 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Kocaeli ilinden 13 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

SON SEÇİMDE (2018) KOCAELİ’DEN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKMIŞTI?

FİKRİ IŞIK - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

İLYAS ŞEKER - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU -  ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

MEHMET AKİF YILMAZ - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

SAMİ ÇAKIR - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

CEMİL YAMAN - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

EMİNE ZEYBEK - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

SAFFET SANCAKLI - MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

Haberin Devamı

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

FATMA KAPLAN HÜRRİYET - CUMHURİYET HALK PARTİSİ

HAYDAR AKAR - CUMHURİYET HALK PARTİSİ

TAHSİN TARHAN - CUMHURİYET HALK PARTİSİ

LÜTFÜ TÜRKKAN - İYİ PARTİ

HANGİ ZARFLAR GEÇERLİ?

Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.