Hatay Havalimanı deprem son dakika! Hatay Havalimanı nerede, kaç yılında yapıldı?

Güncelleme Tarihi:

Hatay Havalimanı deprem son dakika Hatay Havalimanı nerede, kaç yılında yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 13:54

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Depremde 10 ilde pek çok hasar meydana geldi. Depremde etkilenen illerden Hatay havalimanı pistinde tahribat oluştu. Peki, Hatay Havalimanı nerede, kaç yılında yapıldı? İşte, Hatay Havalimanı deprem son dakika görüntüleri...

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi. Depremde Hatay Havalimanı da hasar gördü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, havalimanına uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

Hatay Havalimanı deprem son dakika Hatay Havalimanı nerede, kaç yılında yapıldı

HATAY HAVALİMANI NE ZAMAN YAPILDI?

Türkiye'nin en güneyinde yer alan Hatay Havalimanı 9 Aralık 2007'de açılmıştır. Havalimanı Antakya ilçesine 25 km., İskenderun ilçesine 45 km uzaklıkta bulunmaktadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Hatay Havalimanı 3000*45 metrelik 04/22 doğrultulu beton kaplama bir piste sahiptir. Dış hatlarda ilk etapta 4 Eylül 2008 tarihinde KKTC'ye karşı uçuşlar başlamıştır. Havalimanının bu yoğun trafiği sürekli artmakta, uçuş tarifelerine yeni seferler eklenmektedir. Hatay Havalimanı 20 Haziran 2008 tarihinde Uluslararası Hava Hudut Kapısı olarak ilan edilmiştir. 8 Mart 2011 tarihinde Hatay Havalimanı Yeni iç ve dış hatlar terminal binasının yapımı tamamlanmış ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştır. Yeni İç ve Dış Hatlar Terminal Binasının alanı 5.000 m², toplam büyüklüğü ise 46.826 m²'dir.

Haberin Devamı

HATAY HAVALİMANI NEREDE?

Hatay şehir merkezi Antakya'ya 25 km, İskenderun'a 45 km, Kırıkhan'a 25 km ve Reyhanlı'ya 41 km uzaklıkta bulunan havalimanı servisleri sadece Antakya ve İskenderun’a hareket etmektedir.