Hasan Kılıç kimdir, kaç yaşındaydı? Hürriyet Gazetesi'nin sembol ismiydi.... Gazeteci Hasan Kılıç'ın hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Hasan Kılıç kimdir, kaç yaşındaydı Hürriyet Gazetesinin sembol ismiydi.... Gazeteci Hasan Kılıçın hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 22:07

Gazeteci Hasan Kılıç'ın hayatı ve biyografisi, vefat haberiyle gündeme geldi. Hürriyet’in çok uzun yıllardır sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yürüten gazeteci Hasan Kılıç, hayatını kaybetti. Kılıç, Üsküdar Şakirin Camisi’nde cenaze namazının ardından Karacaahmet’teki aile kabristanına defnedilecek. Hürriyet Gazetesi'nin sembol isimlerinden olan Hasan Kılıç, 1970 yılında gazeteciliğe başlamıştı. Peki, Hasan Kılıç kimdir, nereli, kaç yaşındaydı? İşte, gazeteci Hasan Kılıç'ın biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi'nde uzun seneler Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Hasan Kılıç İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. 1970 yılında gazeteciliğe başlayan Kılıç, meslek hayatının uzun yıllarını Hürriyet Gazetesi'nde geçirdi. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Yüksekokulu'ndan mezun olan başarılı gazeteci, Günaydın, Tan ve Sabah gazetelerinde de çalışmıştı. İşte, Hasan Kılıç'ın hayatı hakkında bilgiler.

HASAN KILIÇ KİMDİR?

Hasan Kılıç, 1944 yılında Bafra’da dünyaya gelmiş, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Yüksekokulu’ndan mezun olmasının ardından 1970 yılında gazeteciliğe başlamıştı.

Günaydın, Tan ve Sabah gazetelerinde çalıştıktan sonra Hürriyet Gazetesi’ne transfer oldu.

1989’daki bu transferin ardından 2014 yılına kadar kesintisiz olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. 2017’de bir kez daha Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak aramıza döndü. Hürriyet’e 1989’dan beridir emek vermişti.

Haberin Devamı

Hasan Kılıç evliydi ve Baran isminde bir oğlu vardı. Kılıç, yarın ikindi vakti Üsküdar Şakirin Camisi’nde cenaze namazının ardından Karacaahmet’teki aile kabristanına defnedilecek.