Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri×
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • BİGPARA
    • ANASAYFA
    • BORSA
    • DÖVİZ
    • ALTIN
    • VİOP&VARANT
    • ANALİZ
    • KOBİ
    • KRİPTO PARALAR
  • SPOR ARENA
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • CANLI SKOR
  • KELEBEK
    • ANASAYFA
    • EKRANDA
    • HAYAT
    • SEYAHAT
    • STİL
    • MUCİZE LEZZETLER
    • SAĞLIK
  • YAŞAM
    • ANASAYFA
    • CUMARTESİ
    • PAZAR
    • LEZZETLİ HAYAT
    • ÇOCUKLA HAYAT
    • SEYAHAT
  • YAZARLAR
  • RESMİ İLANLAR
  • ASTROLOJİ
  • TÜMÜ
    • EKONOMİ
    • TV REHBERİ
    • MAHMURE
    • HÜRRİYET AİLE
    • VİDEO
    • ASTROLOJİ
    • HESAPLAMA ARAÇLARI
    • BULMACA
    • EN İYİ ON
    • CUMA
    • LEZİZZ
    • TEKNOLOJİ
    • FOTO GALERİ
    • RAMAZAN
    • KİTAP SANAT
    • HAVA DURUMU
    • AVRUPA
    • EĞİTİM
    • HÜRRİYET İK
    • SON DAKİKA
    • YEREL HABERLER
    • BİZE ULAŞIN
    • VERİ POLİTİKASI
    • ENERJİ POLİTİKASI
    • KÜNYE
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
son dakika haberler
GÜNDEM DÜNYA BİGPARA SPOR ARENA KELEBEK YAŞAM YAZARLAR RESMİ İLANLAR SON DAKİKA
GİRİŞ
HABERLERBilgi Haberleri

Cemreler düştü mü 2024? 3. cemre toprağa ne zaman düşecek, havalar ne zaman ısınacak? 5 günlük Meteoroloji hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi: Mart 21, 2024 12:19

#Havalar Ne Zaman Isınacak#Cemreler Düştü Mü#3 Cemre Düştü Mü
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 12:19

Baharın gelişini simgeleyen cemreler düştü mü sorusu havaların soğumasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. İlk cemre havaya, 2. cemre suya düşüyor. 3. cemre düşmesi ile birlikte ise havaların ısınması bekleniyor. Ancak özellikle Ankara'da kar sürprizi cemreler düştü mü, havalar ne zaman ısınacak araştırmalarını hızlandırdı. Peki, 3. cemre toprağa ne zaman düşecek, düştü mü? İşte, Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminleri

1/5Cemreler düştü mü 2024 3. cemre toprağa ne zaman düşecek, havalar ne zaman ısınacak 5 günlük Meteoroloji hava durumu tahminleri

Halk arasında yaygın olarak baharın müjdecisi olarak bilinen sıcaklığın artması olayı cemrenin birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılır. Bu sebeple 3 cemre düştü mü sorusunun yanıtı da gündeme geldi. Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemreler düşmeye başlıyor. Peki, Cemreler düştü mü 2024? 3. cemre toprağa ne zaman düşecek, havalar ne zaman ısınacak? İşte önümüzdeki hafta hava durumu...

2/5CEMRELER DÜŞTÜ MÜ

CEMRELER DÜŞTÜ MÜ?

İlkbaharın başlangıcı olarak adlandırılan ve 7’şer gün ara ile havaya, suya ve toprağa düştüğü inanılan cemrenin ikincisi 27 Şubat'ta suya düştü.

Üçüncü ve son cemre 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düştü.

EN SON HABERLER

3/5HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Sıcaklıkların bugün İç Anadolu ile Orta Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalacağı, Marmara'da 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Havaların Nisan ayı ile birlikte ısınması bekleniyor.

4/5KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatlerine kadar Osmaniye il geneli ile Adana'nın güney ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey ve doğu, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ve Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle 1200 m üzeri rakımlı kesimli yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenen yağışların, gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybetmesi, doğusunda ise Cuma (22.03.2024) akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EN SON HABERLER

5/5PROF. DR. ŞENDEN YAĞMUR VE KAR UYARISI

PROF. DR. ŞEN'DEN YAĞMUR VE KAR UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da kar var. Cuma günü de devam edecek. Cumartesi doğuya kayacak, pazar yağışlar terk edecek. Adıyaman, Hatay, Adana, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl'de kuvvetli yağmur, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari'de yoğun kar var"

Ankarada KAR yağışı etkili olmuş. Kar tahminimiz tam isabetli olmuş. Yükseklerde 5 cm. Bugün ve yarında devam edecek gibi.
İstanbulda da kar yağmaz tahminimiz isabetli oldu. Bu sene İstanbula kar yağışı olması çok zor demiştik Eylül ayında." mesajını paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Havalar Ne Zaman Isınacak#Cemreler Düştü Mü#3 Cemre Düştü Mü

EN SON HABERLER

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
Altın Fiyatları
Seçim Sonuçları
Güzel SözlerErkek İsimleri
Kız İsimleri
Doğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.