EYT'liler ne zaman ilk maaşlarını alacak? EYT başvurusu ne zaman onaylanıp sonuçlanacak? Bakan Bilgin'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

EYTliler ne zaman ilk maaşlarını alacak EYT başvurusu ne zaman onaylanıp sonuçlanacak Bakan Bilginden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 09:15

EYT emekli maaşı için tarih detayı belli oldu. EYT'liler için ilk maaş ödeme tarihi, Bakan Bilgin tarafından duyuruldu. EYT emeklilik başvuru sonucu sorgulama sayfası aracılığıyla başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, ilk maaş ödeme tarihine odaklandı. EYT ile emeklilik için başvurular e-Devlet ve SGK üzerinden yapılıyor. Sonuçlar da e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Peki EYT başvuru sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanır ve ilk maaş ne zaman yatar? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

EYT emeklilik başvuru sonuçları ve ilk maaş tarihi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ile emeklilik için başvurular sürüyor. Müracaatlarını tamamlayanlar SGK sonuç ekranına odaklandı. Düzenleme ile 8 Eylül 1999 da dahil olmak üzere 9 Eylül 1999’dan önce sigortalı olan ve prim gün sayısını tamamlayan çalışanlar emekliliğe hak kazandı. Peki EYT emeklilik başvurusu ne zaman sonuçlanır, kaç günde açıklanır? 2023 SGK EYT sonucu nasıl öğrenilir? İşte EYT başvuru takip ekranı 2023...

EYT EMEKLİLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN SONUÇLANIR?

EYT başvuru sonuçları ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak sonuçların ilk başvuru yapıldıktan sonra 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Ayrıca EYT'de ilk maaşlar başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren ödenecek.

Haberin Devamı

EYT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Emekli maaşının bağlandığını e-Devlet "Emekli Aylık Bilgisi" uygulaması üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca maaş bağlandıktan sonra telefona SMS bildirimi de gelecektir.

EYT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başvuruların yapılabileceğini, ilk maaşların nisan ayında ödeneceğini açıkladı.

Bakan Bilgin, "İlk maaşlar nisanda mı olacak?" sorusu üzerine, "Tabii, yasal süreç öyle başlıyor. Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra ilk ayın başında maaşlar müracaatlara göre ödenecek. Panik yapmaya gerek yok. e- Devlet üzerinden müracaat edebilirler, bir sorunla karşılaşırlarsa e-Devlet üzerinden ki karşılaşmayacaklarını zannediyorum, o zaman bizzat giderek müracaat edebilirler. Mart ayı içerisinde bu olur" dedi.

Maaş ödeme tarihiyle ilgili yeni açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası: