Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar? İşte yeni ehliyet için gerekli evraklar

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet yenileme son tarih ne zaman Ehliyet yenileme ücreti ne kadar İşte yeni ehliyet için gerekli evraklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 12:31

Ehliyet yenileme son gün tarihi gündemdeki konulardan biri. Sürücü belgesini yenilemek isteyenler gerekli belgelerle nüfus müdürlüklerinden başvuru yapacak. Son güne kadar yenilenmeyen ehliyetler geçersiz sayılacak. Peki ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Yeni ehliyet için gerekli evraklar...

Haberin Devamı

Eski ehliyetlerin kullanım süresi bu yıl sona eriyor. Yeni sürücü belgesi için başvurulular nüfus müdürlüklerinden yapılıyor. Randevular ise hem internetten hem de Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından alınabiliyor. İşte ehliyet yenileme hakkında detaylar

EHLİYET YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi için son günü 31 Aralık 2022 olarak duyurdu.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Eski tip ehliyetini yenisi ile değiştirme işlemi için​​​​​​ 15 TL, yeni tip sürücü belgesini yenileyenleriin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret ise 345 TL'dir.

EHLİYET YENİLEME NASIL YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresinin 31 Aralık 2022'ye uzatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Ehliyet yenileme için randevular internet üzerinden, Alo 199 Çağrı merkezinden, mobil uygulamadan ya da ’nvi.gov.tr’den oluşturulabiliyor. Randevu oluşturulduktan sonra sürücü belgesini yenileme işlemi gerekli evraklarla birlikte nüfus müdürlüklerinden tamamlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan sürücü belgeleri PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor. Başvuruda bulunan kişilerin sürücü belgeleri ellerine ulaşana kadar geçen süreçte nüfus müdürlüklerinden ya da e-devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile başvuru sahipleri araçlarını kullanabiliyor.

YENİ EHLİYET İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)

Eski sürücü belgesi

Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi

Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu

2 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)

Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde verilecek parmak izi.