Demirtaş’tan uyarı

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş’tan uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 14:05

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2016 ile 2017’de büyümenin yavaşlayacağına, hatta durgunluk endişesi olduğuna dikkat çekerek, "Hem 1 Kasım’dan sonra ülkemizi yönetecek hükümete, hem de gelişmiş ülkelerin yöneticilerine, genişlemeci ekonomik politikalarla iç talebin canlandırılmasını öneriyoruz. Hatta gelişmekte olan ülkelerde de bu politika uygulanmalı. O zaman dünyanın yaşadığı durgunluğa karşı küresel çözüm bulunabilir" dedi

Haberin Devamı

.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis üyelerine ekonomi değerlendirmesi yaptı. 1 Kasım seçimlerine çok az süre kaldığını söyleyen Demirtaş, "Oda olarak, hangi parti ne kadar milletvekili çıkartacak bizi çok ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren, istikrar içinde iş ve yatırım ikliminin yaratılması. O nedenle siyasetçilerden toplumu germemelerini, seçimlerden sonra ön yargılarından arınarak ülkemizin geleceği için hükümet oluşturmasını bekliyoruz. 1 Kasım seçimleri bu dönem için son olmalı. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın parti lideri bunun gereğini yerine getirmeli. Çünkü siyasetçinin işi sorun çıkarmak değil sorun çözmektir. İşte Yunanistan, orada da tek parti hükümeti çıkmadı ama 1 günde koalisyon hükümeti kuruldu. Seçimden sonra hızla hükümet kurularak terör başta olmak üzere ülkemiz problemlerinin üzerine gidilmelidir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyanın yavaş büyüme trendine girdiğini belirten Demirtaş, "Gelişmiş ülkelerde yavaş büyüme, düşen fiyatlar ve düşük enflasyon var. Yani dünya iyi değil. Onun için adımımızı buna göre atmalıyız. İhracat yaparken dikkat edin, sattığınız malın parasını alamayabilirsiniz. İlk önce akreditif açtırın, sonra malı yurtdışına gönderin" dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önümüzdeki aylarda durgunluğun artacağını belirten Demirtaş şu değerlendirmede bulundu,

"Bunu ben değil dünyanın önemli kuruluşları söylüyor. İthalatımız düşüyor. Yüzde 20 gerileme var. Limana gelen konteynır gemilerinin zehirli boyalarını görüyoruz. İhracatımız, dövizin TL karşısında değerinin yükselmesine rağmen artmıyor, o da geriliyor. Turizmde geriliyoruz ama bu sonuç normal. Çünkü 16 ülke yönetimleri, vatandaşlarına Türkiye’ye gitmeyin uyarısı yaptı. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada, Polonya, Belçika, İsviçre, Avusturya, İrlanda, Yeni Zelanda, Danimarka, İran, Hollanda ve Çin. Ama biz yine de turizm için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. 26 ülkeden 70 uluslararası turizm birliği yöneticisi, havayolu şirketi yöneticisi; tur operatörü, seyahat acentesi ve kongre planlayıcısının katılımıyla düzenlediğimiz Tourizmir Zirvesi etkili bir organizasyon oldu. Benzer çalışmalarla devamını getireceğiz. Tüm dünyadaki turizm etkinliklerine katılacağız."

Haberle ilgili daha fazlası: