Cumhurbaşkanı 100. yıl konuşması ne zaman, saat kaçta başlayacak? Cumhurbaşkanı 100. yıl hitap konuşması bekleniyor...

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı 100. yıl konuşması ne zaman, saat kaçta başlayacak  Cumhurbaşkanı 100. yıl hitap konuşması bekleniyor...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 18:02

Cumhurbaşkanı 100. yıl konuşması ile halka seslenecek. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü, yurdun dört bir yanından büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıl etkinlikleri kapsamında İstanbul Boğazı’nda unutulmaz bir gösteri düzenledi. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla, Cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz” dedi. Peki, Cumhurbaşkanı 100. yıl hitabı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI 100. YIL HİTABI (KONUŞMASI) NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı yayımlandı. Programda yer alan bilgilere göre saat 19:23’te Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı 100. Yıl Hitabı yer alacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündüz saatlerinde Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla, Cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz” dedi. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: “İştirakleriyle bayram sevincimizi bizlerle paylaşan tüm dostlarımıza, tüm misafirlerimize, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin bu dönüm noktasında, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Bin yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Haberin Devamı

‘Devlet-i ebed müddet’ inancıyla asırlardır vatanımıza, milletimize ve devletimize hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün 100. yaşını büyük bir coşkuyla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti, bizim bu topraklarda kurduğumuz son devletimizdir. Milletimizin maziden atiye uzanan yolculuğu Selçuklu’dan Osmanlı’ya, oradan da Türkiye Cumhuriyeti’ne devrolarak bugünlere kadar gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı Forsu’ndaki 16 yıldızda manasını bulan 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimizin tüm birikimine sahiptir. Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla, Cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz. Bizzat Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak doğan Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak en önemli vazifemizdir.