Bursluluk parası yattı mı? İOKBS (PYBS) bursları yattı mı?

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk parası yattı mı İOKBS (PYBS) bursları yattı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2023 11:18

Bursluluk parası yattı mı sorusu, İOKBS sınavına giren ve başarı elde ederek Milli Eğitim Bakanlığı bursunu almaya hak kazanan vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki, MEB tarafından hesaplara yatırılan bursluluk parası yattı mı? İşte, İOKBS bursları hakkında merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 5,6,7,8, hazırlık sınıfı ve lise 9,10 ve 11’nci sınıf kademesinde eğitim gören öğrencilere yönelik her yıl bursluluk sınavları organize ediliyor. Bursluluk sınavına katılabilmek için gerekli ekonomik şartların sağlanması gerekiyor. Sınavın yapıldığı yıl okul değiştirme cezası alanlar, T.C. vatandaşı olmayanlar burslardan yararlanamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen kontenjan durumuna göre öğrencilere burs desteği sağlanıyor. 2023 yılının başlaması ile birlikte güncel burs tutarları öğrenci ve velilerin gündeminde yer alıyor. Burs alan öğrencilere ödemeler okulların kapalı olduğu yaz aylarında da devam etmektedir. Peki 2023 İOKBS zamlandı mı, kaç TL olacak? İşte, bursluluk ücretinde son gelişmeler…

Haberin Devamı

2023 İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen burs desteği ücreti bir yılda iki kez belirleniyor. Son olarak burs ücreti 2022 yılının Temmuz ayında 663 TL’ye yükseltilmişti. Burs ücreti %40 zamlanmıştı.

Yeni yılda geçerli olacak burs ücretine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak burs ücretine %30 zam yapılması durumunda İOKBS burs ücreti 860 TL olacak. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

 Geçtiğimiz yıllarda burs ücretleri ise şu şekildeydi;

2021 yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti 329,91 TL

2021 yılında (Temmuz-Aralık) aylık burs ücreti 358,10 TL

2022 yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti 468,54 TL

2022 yılında (Temmuz-Aralık) aylık burs ücreti 663,87 TL

BURSLULUK ÜCRETİ NE ZAMAN YATAR?

Bursluluk ücretleri, öğrenci hesaplarına her ay yatırılmaktadır. Bursluluk ücretlerinin yatırılıp yatırılmadığı e-Okul VBS üzerinden görüntülenebilir. 2023 yılının Ocak ayı burs ödemelerinin ayın 25’ine kadar hesaplara yatırılması ön görülüyor.