Bugün denize girmek yasak mı? 20 Ağustos 2023 Pazar günü hangi illerde ve ilçelerde denize girmek yasaklandı?

Güncelleme Tarihi:

Bugün denize girmek yasak mı 20 Ağustos 2023 Pazar günü hangi illerde ve ilçelerde denize girmek yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 12:17

Hafta sonu sıcak havalarda serinlemek isteyen vatandaşlar denize girilebilecek yerler hakkında bilgi almak istiyorlar. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu hafta sonu şiddetli rüzgar etkili oluyor. Olumsuz hava şartları sebebiyle de bazı bölgelerde denize girmek tehlikeli ve yasak olabiliyor. Peki, bugün denize girmek yasak mı? 20 Ağustos 2023 Pazar günü hangi illerde ve ilçelerde denize girmek yasaklandı? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Son haftalarda bazı bölgelerde şiddetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları görülüyor. Havaların kötü olması sebebiyle kaymakamlıklar denize girmeyi yasaklıyor ve uyarılarda bulunuyor. Bu hafta sonu için de bazı ilçelerde denize girmek yasaklandı. Peki, 19-20 Ağustos hangi illerde ve ilçelerde denize girmek yasaklandı?

BUGÜN DENİZE GİRMEK YASAK MI? 19-20 AĞUSTOS 2023!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle mavi bayraklı 5 plaj haricinde 18-19 Ağustos tarihlerinde denize girmek yasaklandı. Yasağın gerekçesi olumsuz hava koşulları. Kaymakamlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Kovanağzı, Kerpe, Miço Koyu, Kumcağız ve Cebeci’de cankurtaran hizmeti veren mavi bayraklı alan dışındaki tüm plaj ve koylarda denize girmenin yasaklandığı belirtildi. Açıklamada değişen hava şartlarına göre mavi bayraklı plajlarda da denize girmenin yasaklanabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

RİVA’DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

İstanbul Beykoz Kaymakamlığı, hafta sonu Riva sahillerinde denize girmeyi yasakladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre Riva sahillerinde bugün ve 20 Ağustos Pazar günü rüzgarın hızının 20-25 kilometre şiddetinde, dalgaların ise 1,5-2 metre boyunda olmasının öngörüldüğü vurgulandı.