Bu hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? 16-17 Mart hafta sonu hava durumu raporları!

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı 16-17 Mart hafta sonu hava durumu raporları
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2024 11:53

Hafta sonu hava durumu raporları yayınlandı. Bu hafta sonu yağmur var mı sorusu da plan yapan kişilerce merak edilmeye başlandı. Son haftalarda İstanbul ve Türkiye genelinde yağışlı hava etkili oluyor. Yağışlı havalar sebebiyle dışarı çıkamayan kişiler de hafta sonu hava durumunu merak ediliyor. Peki, Hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? 16-17 Mart hafta sonu hava durumu raporları!

Haberin Devamı

Cumartesi-pazar hava durumu raporları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Son haftalarda İstanbul ve birçok ilde yağışlı havalar görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK, YAĞMUR YAĞACAK MI?

İstanbul’da 16 Mart Cumartesi 12°C, parçalı ve çok bulutlu olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.