Ankara Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) başvuru ekranı! BELMEK kurs kayıtları 2023 başladı mı?

Güncelleme Tarihi:

Ankara Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) başvuru ekranı BELMEK kurs kayıtları 2023 başladı mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 14:23

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) yeni dönem kayıtları başladı. El becerilerini geliştirmek ve ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınların yoğun ilgi gösterdiği BELMEK kurs kayıtları online olarak gerçekleştirilebiliyor. BELMEK ile birlikte her yıl binlerce kadına ücretsiz olarak farklı branşlarda hem el sanatları hem de akademik eğitimler veriliyor.

Haberin Devamı

BELMEK kursa kayıtları Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Meslek Edindirme Kursları kapsamında takip ediliyor. Boş zamanlarını verimli bir şekilde kullanmak isteyen Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği BELMEK’lerde yeni dönem başlıyor. Kurslar sayesinde binlerce kadın ücretsiz olarak kurslarda çeşitli eğitimler alıyor. Peki, BELMEK kayıtları 2023 başladı mı?

ANKARA MESLEK EDİNDİRME KURSLARI (BELMEK) BAŞVURU EKRANI 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) yeni dönem kayıtları 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlıyor. El becerilerini geliştirmek ve ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslara kayıt yaptırmak isteyen Başkentli kadınlar “belmek.ankara.bel.tr” adresi üzerinden de başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

6 ANA BÖLGEDE 56 KURS MERKEZİNDE 40 BRANŞTA EĞİTİMLER VERİLECEK

Boş zamanlarını verimli bir şekilde kullanmak isteyen Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği BELMEK’lerde yeni dönemde eğitimler, 6 ana bölgede 56 kurs merkezinde düzenlenecek.

Kadınları yeni bilgi ve becerilerle donatarak hem meslek sahibi olmalarına hem de sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan BELMEK kurslarında; “ahşap boyama, ahşap rölyef, ahşap yakma, alüminyum rölyef, filografi, amigurimi, çini, dantel anglez, deri işlemeciliği, ebru, el nakışı, el örgüsü, ev ekonomisi (yemek), filografi, giyim, hat sanatı, gümüş işlemeciliği, iğne oyası, ipek pentur, jüt kari, kâğıt rölyef, kat-ı, kumaş boyama, makine nakışı, soğuk porselen çiçek,  kilim dokuma, makrome, mefruşat, mozaik, patchwork (kırkyama), resim, sim sırma, seramik, sepet örücülüğü, şiş örücülüğü, takı tasarımı, taş bebek, takı tasarımı, tezhip, tel kırma-sarma, tezhip ve turistik el sanatları” olmak üzere toplam 40 branşta usta öğreticiler tarafından eğitim verilecek.