AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise öğrencileri için kritik takvim açıklandı

Güncelleme Tarihi:

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise öğrencileri için kritik takvim açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 13:37

Yakın zaman önce başlayan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman biteceği, eğitimine açık lisede devam eden öğrencilerin merak ettiği konu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı AÖL'ün 2022-2023 eğitim yılı 1. dönem kayıt yenileme işlemini yapmak için, kurumun yayımladığı kılavuzdan yararlanılıyor. İşte, 2022 Açık Lise kayıtlarında son durum...

Haberin Devamı

2022 Açık Lise kayıtlarında son gelişmeler ilgili adayların gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açık lise (AÖL) kayıt yenileme işlemi başlamıştı. Henüz gerekli işlemleri yaparak kaydı tamamlamayanlar ise kayıt için belirlenen son tarihi sorguluyor. Peki, AÖL kayıt yenileme bitti mi, ne zaman bitiyor? Açık Lise kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılır?

AÇIK LİSE (AÖL) KAYITLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Açık Öğretim Lisesi 2022-1 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 22 Ağustos-7 Ekim 2022 tarihleri arasında mesai bitimine kadar tamamlandı.

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden şahsen yapabildi.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerden dönem sınavına katılmak isteyenler kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. Bu dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

(50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.) Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)