Alaplı Belediyesi hangi partide? Zonguldak Alaplı Belediye Başkanı kimdir? 2019 Alaplı yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Alaplı Belediyesi hangi partide Zonguldak Alaplı Belediye Başkanı kimdir 2019 Alaplı yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 13:52

Alaplı Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Alaplı yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Zonguldak Alaplı Belediyesi hangi partide? Alaplı Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Zonguldak Alaplı Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Alaplı Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Alaplı yerel seçim sonuçları 2019

ALAPLI BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Alaplı için 11.753 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan adayı Nuri Tekin %61.16 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Alaplı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor.

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN KİMDİR?

1967 yılında Alaplı ‘da doğan Nuri Tekin, İlk orta ve Lise öğrenimini Alaplı’da tamamladı. 1994 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı Gençlik Kollarında siyasi hayatına başlayan Tekin, CHP Alaplı İlçe Başkanlığının çeşitli kademelerinde görev aldı. 2 dönem CHP Alaplı İlçe Başkanlığı 2 dönem Belediye Meclis üyeliği,2 dönem Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve Spor Kulüplerinde görev almıştır.  1967 yılında Alaplı ‘da doğan Nuri Tekin, İlk orta ve Lise öğrenimini Alaplı’da tamamladı. 1994 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı Gençlik Kollarında siyasi hayatına başlayan Tekin, CHP Alaplı İlçe Başkanlığının çeşitli kademelerinde görev aldı. 2 dönem CHP Alaplı İlçe Başkanlığı 2 dönem Belediye Meclis üyeliği,2 dönem Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve Spor Kulüplerinde görev almıştır.  

Haberin Devamı

Aynı zamanda Ticaretle de uğraşmaktadır. 

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan adayı olmuş ve yapılan seçimler sonucunda Alaplı halkının oylarıyla Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir. 10 yıl boyunca birçok projeyi hayata geçiren Tekin, önemli hizmetlere imza atmıştır. 2019 yılı Mart ayında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde halkın teveccühü ve rekor oy oranıyla 2. kez Alaplı Belediye Başkanı seçilen Tekin, evli ve 3 çocuk babasıdır.