Bugün (8 Ocak) hava nasıl olacak, yağmur var mı? 8 Ocak 2024 Pazartesi hava durumu Meteoroloji tarafından yayınlandı!

Güncelleme Tarihi:

Bugün (8 Ocak) hava nasıl olacak, yağmur var mı 8 Ocak 2024 Pazartesi hava durumu Meteoroloji tarafından yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 02:11

8 Ocak Pazartesi hava durumu havanın nasıl olacağını merak eden kişiler tarafından araştırılıyor. Bugün yağmur yağacak mı? sorusu da haftanın ilk günü olması sebebiyle merak ediliyor. Meteoroloji’de yapılan açıklamaya göre Türkiye bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıkları hafta içi 10 derece kadar düşecek ve yurdun genelinde kar yağışı etkili olacak. 8 Ocak yağmur yağacak mı, yağmur var mı? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. İşte Meteoroloji il il hava durumu raporları!

Haberin Devamı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde sıcaklıklar pazar gününden itibaren düşüyor. 8 Ocak yağmur var mı? sorusu da yeni hafta öncesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Meteoroloji’den yapılan üst üste açıklamalar sonrasında birçok kişi önlem almaya başladı. Bazı illerde kar yağışının da beklendiği bu hafta için de uyarılar yapıldı. İşte 8 Ocak 2024 hava durumu raporları!

7 OCAK PAZARTESİ (BUGÜN) HAVA DURUMU RAPORLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale çevreleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

BUGÜN İSTANBUL'DA YAĞMUR VAR MI?

8 Ocak İstanbul - 12°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde sağanak yağışlı

SICAKLIKLAR ÇARŞAMBA DÜŞÜYOR, KAR GELİYOR

10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, Ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10.01.2024 (Çarşamba) günü kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.