POMEM sınavları ne zaman 2024? 31. Dönem POMEM sınav giriş yerleri belli oldu mu? Polis Akademisi 31. Dönem POMEM fiziki parkur ve mülakat sınavı tarihleri bilgisi!

Güncelleme Tarihi:

POMEM sınavları ne zaman 2024 31. Dönem POMEM sınav giriş yerleri belli oldu mu Polis Akademisi 31. Dönem POMEM fiziki parkur ve mülakat sınavı tarihleri bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 21:38

POMEM sınav tarihi, ön başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla beraber adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne toplam (6.000) erkek ve (1.500) kadın olmak üzere toplam (7.500) öğrenci alımı için başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar, 31. Dönem POMEM fiziki parkur ve mülakatlarına katılım sağlayacaklar. Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilecekler. POMEM Giriş Sınavları, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı şeklinde organize edilecek. Peki, 31. Dönem POMEM sınavları ne zaman? POMEM sınav giriş belgesi yayınlandı mı? İşte, sınav tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

31. Dönem POMEM sınavları ne zaman yapılacak? sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor.  EGM Polis Akademisi Başkanlığı tarafından POMEM başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla süreç yazılı, fiziki ve mülakat sınavı aşamalarına geldi. POMEM sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar ilk olarak  1.050.00 TL (bin elli) olan sınav başvuru ücretini 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 09.00’dan 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “31. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesabına yatıracaklar. Ardından POMEM ön sağlık kontrolü ve fiziki parkur sınavları yapılacak. İşte, POMEM fiziki parkur ve mülakat sınavı tarihleri bilgisi. 

POMEM SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Haberin Devamı

31. Dönem  POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sınav ücretlerini 25 Nisan 2024 tarihine kadar yatıracak. Başvuruların ardından sınav giriş belgesi yayımlanacak.   POMEM Giriş Sınavı için başvuru yapan ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar başvuru sonuçlarını e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğrenebiliyorlar.

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinden ilerleyen günlerde sınav yerleri ve sınav tarihi ilan edilecek. Ancak POMEM sınav tarihleri henüz açıklanmadı.

POMEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından ön sağlık

kontrolünden geçirilir. POMEM Giriş Sınavları, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacaktır. Sınav tarihleri belli olduğu zaman haberlerimizde yer vereceğiz. 

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.