Biletçi kutusunu söküp attılar

Güncelleme Tarihi:

Biletçi kutusunu söküp attılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 15:33

UKOME’nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Özel Toplu Taşıma Araçları’nda (ÖTA) 15 Mayıs’tan itibaren elektronik bilet Ankarakart’a geçilmesi kararı ÖTA sahiplerince sevinçle karşılandı. Esnaf, davullu zurnalı kutlamayla bilet kutusunu söküp attı.

Haberin Devamı

Sincan Saraycık’taki durakta toplanan Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği üyeleri ve ÖTA şoförleri, Ankarakart’a geçiş kararını davul ve zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. ÖTA esnafı Ankarakart uygulaması için dualar eşliğinde kurban da kesti. Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara’nın da katıldığı kutlamada, Ankarakart uygulamasıyla sona erecek olan biletçilerin önündeki para toplanan çekmece esnaf tarafından sökülerek kırıldı. 

Biletçi kutusunu söküp attılar

KARA: ÖHO’LAR DA GEÇECEK

Dernek Başkanı Kara, 15 Mayıs’tan itibaren ÖTA’larda uygulamanın başlayacağını belirterek, şöyle konuştu: “Toplamda 5 bölgede 168 ÖTA var. Bunların hepsi Ankarakart’a geçiyor. Arkasından da önümüzdeki aylarda ilçelerde hizmet veren 268 ÖTA Ankarakart’a geçecek. Bunun ardından da mavi halk otobüslerinin (ÖHO) Ankarakart’a geçeceğini biliyoruz. Bu uygulamanın birinci amacı, devlete esnafımızın faydalı olması, vergide bir eksikliklik yaşanmamasıdır. İkinci amacı da vatandaş ve biletçiler arasında diyolag ve tartışma olayının bitmesidir. Tam bilet 2.75 TL, indirimli 1.75 TL olarak aynı fiyat tarifesi devam edecek. Esnafımıza verdiği destekten dolayı Başkan Melih Gökçek’e teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

“BÜYÜK OTOBÜSLERE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Kara, ÖTA esnafının daha büyük ve konforlu araçlarla hizmet vermek istediğini belirterek, “Başkan Melih Gökçek’ten destek istiyoruz. Sosyal medyada yapılan yorumlarda ‘bu kart geçerli olacak ancak konfor yok’ eleştirileri alıyoruz. Tıpkı EGO otobüsleri gibi12 metrelik büyük araçlarla hizmet verip yaşlılarımıza ve engellilerimize daha konforlu taşımak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!