HATAY HABERLERİMERKEZ HABERLERİ

Biber salçası zamanı

DHA
12.08.2017 - 09:39 |Son Güncelleme :
DHA

HATAY yemeklerin vazgeçilmezi olan biber salçası yapımı için çalışmalar başladı.
Nisan ayında tarlalara dikilen biber fideleri büyüyüp ürün vermeye başladı. Özellikle Hatay'ın en sıcak ve sınıra sıfır noktada bulunan Altınözü ile Reyhanlı ilçelerindeki tarım alanlarında yetişen kırmızı biberleri bugünlerde tarlaları tamamen kırmızıya bürümüş durumda. Altınözü'ne bağlı Bohşin, Apaydın ve Hacıpaşa mahallelerindeki tarlalarda bugünlerde hummalı bir çalışma var. Baştan sona kırmızıya dönen tarlalardaki biberler çiftçiler tarafından toplanmaya başladı. Önce kovalara doldurulan biberler ardından kasalara yerleştirilip salça haline gelecekleri evlere götürülüyor.
ÖNCE YIKANIYOR, SONRA İŞLEM BAŞLIYOR
Traktör römorklarına kasalarla yüklenen biberler, ya salça fabrikalarının yada salçaya dönüştürülecekleri evlerin yolunu tutuyor. Evlerde kadınlar tarafından teslim alınan salçalık biberler, önce yıkanıyor, ardından da kıyma makinelerinde kıyılması için küçük parçalara bölünüyor. Kadınlar biberin acısından ellerini korumak için mutlaka eldiven kullanıyor. Küçük parçalara ayrılan biberler bir gün boyunca suyunu salmaları için bekletiliyor. Bir günlük beklemenin ardından parçalara ayrılmış olan biberler kıyma makinelerine konulup iyice eziliyor. Salça haline gelen biberler son olarak zeytinyağı ve hafif tuzla  buluşup güneşlendikten sonra Hatay'ın yemeklerine lezzet katan biber salçası haline geliyor.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Merkez haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Merkez haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Biber salçası zamanı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

HATAY NAMAZ VAKİTLERİ

26 Şubat 2021, Cuma
  • İmsak
    05:44
  • Güneş
    07:03
  • Öğle
    12:53
  • İkindi
    16:03
  • Akşam
    18:34
  • Yatsı
    19:47
Sayfa Başı