Beyşehir’e Yapılacak Gölet Alanı Havadan İncelendi

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir’e Yapılacak Gölet Alanı Havadan İncelendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 12:55

Beyşehir’e Yapılacak Gölet Alanı Havadan İncelendi

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- BEYŞEHİR Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ve Konya bölgesinde inşa ediletleri helikopterle havadan inceledi.
Başkan Özaltun,  “DSİ Genel Müdürümüzle birlikte Türkiye genelinde 1071 gölet yapılacak. Dolayısıyla bu göletlerin bir çoğu da Konya ve Beyşehir’de inşa edilecek inşallah. Gölet yapılabilecek alanları, özellikle Karadiken bölgemizi helikopterle üstten gezdik, orada gölet yapılabilecek alana baktık.”dedi.
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Nurettin Taş’ın birlikte bölgeye yaptığı geziyi değerlendiren Özaltun, havadan inceleme esnasında Beyşehir Gölü kıyılarında saz kesimleriyle alakalı yapılan temizlik çalışmalarının da daha net gözlenebildiğini vurgulayarak, “Gölün üzerine baktığımız zaman bir şey daha fark ettik. Gölün kenarındaki sazlıkların ne kadar temizlendiği ve bu mevcut sazlıkların ne kadar pis görüntü oluşturduğunu fark ettik. Hüyük tarafından gelirken baktığınız zaman sazlıklar gerçekten çok hoş bir görüntü arz etmiyor. Beyşehir’in sahil şeridindeki sazlıkların temizlendiğini kendilerine ifade ettik. Hatta genel müdür yardımcımız ‘sazlıkları biraz daha ileriye doğru, Telekom’a ait deponun arkalarına doğru temizleyin’ dediler ki biraz daha görsel güzellik olsun diye. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum bizlere destek veriyorlar.”dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!