Beyoğlu’nda Yaşlılar Yalnız Değil

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu’nda Yaşlılar Yalnız Değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 11:47

BEYOĞLU BELEDİYESİ, İLÇEDE KİMSESİZ YAŞLI VE ENGELLİ OLUP BAKIMA MUHTAÇ KİŞİLERE YÖNELİK TEMİZLİKTEN ÖZ BAKIMA KADAR ÜCRETSİZ SOSYAL DESTEK HİZMETİ VEREREK YAŞLI İNSANLARI YALNIZ BIRAKMIYOR.

Beyoğlu Belediyesi, ilçede kimsesiz yaşlı ve engelli olup bakıma muhtaç kişilere yönelik temizlikten öz bakıma kadar ücretsiz Sosyal Destek Hizmeti vererek yaşlı insanları yalnız bırakmıyor.
Beyoğlu Belediyesi, ilçede bakıma muhtaç yaşlılara sahip çıkıyor. Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde, ilçede yaşayan kimsesiz, yaşlı ve engelli bakıma muhtaç kişilere,15 günde bir ev temizliği ve öz bakım hizmeti vererek onları yalnız bırakmıyor.
SOSYO- EKONOMİK İHTİYAÇLARINI DA DİKKATE ALIYOR
Bu hizmet kapsamında yaşlılığı veya bedensel engelliliği nedeniyle evinde bakıma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli vatandaşlar, kişisel bakım dahil, tüm sağlık ihtiyaçları aileleri ile birlikte yaşadıkları ortamda karşılanıyor. Bakıma muhtaç kişiler tespit edilirken, gelen başvurular uzman sosyologlar tarafından yerinde tespit edilerek ihtiyaçlar belirleniyor. Ekipler,vatandaşların ev bakım ve temizliğinin dışında sosyo-ekonomik ihtiyaçlarını da dikkate alıyor. Uygun görülen ailelere bakım ekibi yönlendiriliyor. Dört kişiden oluşan ekip gerekli olan tüm malzemeler ile eve ulaşıyor. Bakım için gidilen evlerin genel temizliği, cam-kapı, ıslak-kuru zemin temizliği yapılıyor. Ekipler, evdeki yaşlının ihtiyacı varsa öz bakımı yani saç/sakal tıraşı ve tırnak bakımını yaptıktan sonra evden ayrılıyor.
SOSYAL MARKET’TEN ALIŞ VERİŞLERİ YAPILIYOR
Yaşlılar 15 günde bir ekiplerimizce telefonla aranarak hem hal hatır soruluyor, hem de ihtiyaçlarının olup olmadığı tespit ediliyor. Bunun sonucunda gerekirse Sosyal Market’ten alış verişleri yapılıyor, evleri temizleniyor.Bu hizmet tamamen ücretsiz olurken hizmeti alan vatandaşlara iki haftada bir bu hizmetler rutin olarak veriliyor.
Evde bakım hizmeti için belediyeye ait 444 0 160 numaralı telefonuna kayıt bırakmak yeterli oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!