BEÜ'de 'Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı'

Güncelleme Tarihi:

BEÜde Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 14:27

BEÜ'de 'Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı'

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA) - ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi'nde 3'üncüsü düzenlenecek Farabi 3'üncü Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı için hazırlıklar tamamlandı.
13 Mayıs'ta Farabi Kampüsü Spor Salonunda düzenlenecek etkinlikte nitelikli projelere çeşitli ödüller verilecek. Geçen 2 yılda çok sayıda katılımcının projelerinin sergilenerek ödüllendirildiği Farabi 3'üncü Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı hakkında BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmur Özer açıklamalarda bulundu. Amaçlarının gençleri ve girişimcileri cesaretlendirerek gerekli desteği vermek ve çalışmalarına katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Özer, şöyle dedi:
"Üniversite olarak şehirde bulunan kurum ve kuruluşlarla, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve özel sektörle işbirliği içine girerek bu konudaki çalışmaları daha iyi bir konuma getirmek istiyoruz. Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı’da tüm bu çalışmaları teşvik edici bir platform durumundadır. 2015 yılında 83 proje katılmıştı. Bu yıl proje sayısında ve niteliğinde artış olacağını umuyoruz."
Bu yıl etkinliğin ana temalarının Nanoteknoloji ve Nutrasötikler, Endüstriyel Malzeme Üretimi ve Uygulamaları, Biyomedikal/Biyoteknoloji, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri, Enerji ve Alternatif Enerji, Makine Teknolojileri, Kimya/İlaç Teknolojileri, Yapı Malzemeleri Üretimi ve Uygulamaları, Çevre Teknolojileri, Gıda ve Tarım Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Tekstil Sanayi Teknolojileri, Savunma Sanayi Teknolojileri, Tıp ve Sağlık Uygulamaları olarak belirlendiği açıklandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!