BEÜ’lü Öğrencilerden “Bilgisayar İle Tanışmayan Köy Okulu Kalmasın” Projesi

Güncelleme Tarihi:

BEÜ’lü Öğrencilerden “Bilgisayar İle Tanışmayan Köy Okulu Kalmasın” Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 13:55

BEÜ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ÜNİVERSİTEDE KULLANILMAYAN BİLGİSAYARLARI KÖY OKULLARINA KAZANDIRIYOR.

Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ’Genç Fikirler Bilişimle İşler Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında üniversitede kullanılmayan bilgisayarları köy okullarına kazandırıyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ortaya çıkardıkları proje ile Türkiye çapında sağduyu yaratmak istediklerini belirterek, herkesi bu projeye destek vermeye çağırdılar.
Proje koordinatörü ve Öğrenci Konseyi 2. başkanı Muhammet İmran Demir yaptığı açıklamada: “Üniversitede kullanılmayan bilgisayarlara işlev kazandırarak toplamda 25 adet bilgisayar elde ettik. Bilgisayar sayıları daha da artıyor. Şimdilik sadece elimizde olan 25 adet bilgisayarı dağıtacağız. 8 Aralık 2015 Salı Günü proje kapsamında olan Arslan Zeki Demirci Ortaokulu’na 6 adet bilgisayar gönderdik. Proje kapsamında 6 okuldan biri olan Arslan Zeki Demirci İlkokul ve Ortaokulu’na üniversite adına bağışta bulunduk. Projenin sürekliliği ve sürdürülebilirliği açısından gidilecek okulları haftalara ayırdık. Gelecek haftaki durağımız Sivriler Şehit Engin Aydın Ortaokulu olacaktır. Projenin başka kurumlara teşvik anlamında ön ayak olacağını düşünüyoruz” dedi.
DİĞER ÜNİVERSİTELER DE BU PROJEYİ UYGULAMALI
Türkiye’deki diğer üniversitelere de mesaj veren Demir, “Projemizin Zonguldak dışında da yapılması üzerine destek bekliyoruz” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.
“Toplum adına, gelecek nesillerin sağlıklı yetişmeleri adına da diğer üniversitelere bu projeyi öneriyorum. Ne kadar çoğalırsak o kadar çocuk bilgisayarla tanışır. Diğer üniversitelere de bu projeyi uygulamalarını tavsiye ediyorum. "Zonguldak’ta bilgisayar ile tanışmayan köy okulu kalmasın" sloganıyla çıktığımız bu yolda attığımız bu adımın güzel başlangıçlara dönüşmesini umuyoruz. Projemizin Zonguldak dışında da yapılması üzerine desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!