BEÜ İle Leicester Üniversi Arasında Protokol İmzalandı

Güncelleme Tarihi:

BEÜ İle Leicester Üniversi Arasında Protokol İmzalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 14:53

BİTLİS EREN ÜNİVERSİ (BEÜ) BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOMİSYONU BAŞKANI VE REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT DOĞRU VE LEİCESTER ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME BİRİM BAŞKANI DR. JULİET BAİLEY ARASINDA ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMASI PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Bitlis Eren Üniversi (BEÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Başkanı ve Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Leicester Üniversitesi Araştırma Geliştirme Birim Başkanı Dr. Juliet Bailey arasında arkeolojik yüzey araştırması protokolü imzalandı.
2013 yılından beri Mersin Aşağı Göksu Vadisi’nde gerçekleştirilmekte olan arkeolojik yüzey araştırması çalışmalarının 2015-2016 yıllarında ortak olarak yapılması konusunda protokol imzalandığı bildirildi.
Bitlis Eren Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Ayrıca Britanya Akademisi’nin desteğinin sürdürülmesi konusunda üniversiteler arasında mutabakat sağlanmıştır. İmzalanan protokolle Üniversitemiz, hayata geçirilen Aşağı Göksu Arkeolojik Kurtarma Yüzey Araştırması Projesi’yle birlikte Britanya Akademisi tarafından her yıl çok az sayıda bilim insanı ve kuruma verilen Newton İleri Desteği’ni almaya hak kazanmış az sayıda üniversiteden biri olmuş, bölgemizdeyse bu desteği alabilmiş ilk üniversite olmuştur. Sağlanan fon desteği ile Kayrak tepe baraj suları altında kalacak vadide arkeolojik materyal ve kalıntıların tespiti ve belgelenmesi için iki yıl boyunca arazi çalışmaları ve buluntular üzerinde laboratuar incelemeleri yapılacak” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!