Beştepe’de Vural depremi

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de Vural depremi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 14:10

Başkan İlhan Cavcav’ın, kulübün, Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ve Tahkim Kurulu’na yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından, yönetimdeki isimlere büyük tepki gösterdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde sezon sonu yaklaşırken kazan yeniden kaynamaya başladı. Devre arasına bir maç kala göreve getirilen, deplasmanda 2-0 kaybedilen Eskişehirspor maçına çıktıktan sonra, Beştepe’deki işine 5. gün son verilen Yılmaz Vural’ın, Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde açtığı davayı kazanması, kulüpteki havayı gerdi. Yılmaz Vural’ın, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na yaptığı başvurunun haklı bulunmasının ardından konuyu Gençlerbirliği kulübü Tahkim Kurulu’na taşımıştı. Tahkim Kurulu da önceki gün yaptığı toplantıda, Gençlerbirliği’nin başvurusunu oy çokluğu ile reddedip, sözleşmenin haksız fesih ile sonlandırıldığına karar verdi. Bu gelişmenin ardından, Gençlerbirliği’nin Yılmaz Vural’a 750 bin TL tazminat ödeyeceği konuşuluyor. Gençlerbirliği’nin, Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın PTT Birinci Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile anlaşmasından dolayı, karara itiraz edeceği ve en azından ödenecek ücretin düşürülmesini sağlamaya çalışacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

BİR SEZONDA 5 TEKNİK ADAM

Sezona Stuart Baxter ile başlayan, Mehmet Özdilek ile devam eden ve Fenerbahçe maçında Mustafa Kaplan’a bu görevi veren Gençlerbirliği, ligin 17. haftasında anlaştığı Yılmaz Vural ile 5. gün sonunda yolları ayırmıştı. İkinci devreye İbrahim Üzülmez ile başlayan kırmızı-siyahlılarda, teknik adam enflasyonu ile birlikte kendilerine ödenen ücretler, başkan İlhan Cavcav’ı çileden çıkardı. Cavcav’ın, Yılmaz Vural davasında, kulüp aleyhine çıkan kararın ardından yöneticilere büyük tepki gösterdiği öğrenildi.
Cavcav’ın, “Sezon başında bana Stuart Baxter’i getirdiniz, gönderirken 400 bin Euro verdik. Mehmet Özdilek ile ben istememe rağmen yeniden anlaşmak için başımın etini yediniz. Sonuçlar ortada. Yılmaz Vural’ı alalım dediniz. Şimdi bir ton para vermek ile karşı karşıyayız. Hiç birinizin istemediği, karşı çıktığı İbrahim Üzülmez’e korkmadan, çekinmeden takımı emanet ettim. Bakın puan durumunda neredeyiz. Yılmaz Vural’ı çok övenler, oturup sözleşmesini yapanlar, şimdi çıkıp tazminatını ödesin. Ben sağlık sorunları ile uğraşırken, kulübü hiç iyi idare edemediniz” diye konuştuğu öğrenildi.
Cavcav’ın ayrıca teknik ekipteki yardımcı sayısının fazlalığına ve maç başı alacakları yüksek olup sözleşmesi sezon sonu bitecek bazı oyuncalara kadroda yer verilmesine kızdığı, kendisi hastanede iken galibiyet primlerinin arttırılmasına da tepki gösterdiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

'BU İŞ DAHA BİTMEDİ'

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Tahkim Kurulu’nun, Teknik Direktör Yılmaz Vural hakkında verdiği karara ateş püskürdü. İlhan Cavcav kararla ilgili şunları söyledi:
“Öncelikle bu kararı alan Tahkim Kurulu ve ardından tüm federasyon kurallarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Bu kararın arkasındaki kirli güçleri açıklayacağım. Bu iş burada bitmedi. Yargıya, kararın yenilenmesi yönünde başvuruda bulunacağım. Sonuç tamamlanana kadar herhangi bir ödeme yapılması halinde ise federasyon yönetimi ve ilgili kurumlar hakkında hukuki süreç başlatacağım. Bu konuyla ilgili, aynı zamanda bir hukukçu olan Genel Sekreterimiz Sinan Gürsoy ile beraber basının karşısına çıkacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!