Beştepe’de transfer borsası

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de transfer borsası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 15:42

Gençlerbirliği’nde yeni sezonun açılışına kısa bir süre kala kulisler hareketlendi. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in, Mustafa Pektemek ve Veli Kavlak ile ilgilendiği, Beşiktaş’ın da İrfan Can Kahveci konusunda nabız yokladığı ileri sürüldü. El Kabir için ise Eskişehirspor’un devrede olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde yeni sezon çalışmalarının başlamasına kısa bir zaman kala transfer kulisleri hız kazandı. Kadrosundaki bazı isimlerle sözleşme yenilemeyen, kontratı süren bazı isimlerle yolları ayıran, yerli ve yabancı yeni isimler transfer eden kırmızı-siyahlılar’da, hem gelecek hem gidecek oyuncularla ilgili iddialar ortaya atılıyor. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in, Beşiktaş’ta fazla forma şansı bulamayan Mustafa Pektemek ile ilgilendiği, bunun yanı sıra, Şenol Güneş’in Beşiktaş’ta Teknik Direktörlük görevine gelmesinin ardından takımdan uzak kalan orta alan oyuncusu Veli Kavlak’ın da adının geçtiği ileri sürüldü. Kırmızı-siyahlı forma altında geçirdiği başarılı sezonların ardından İstanbul’un yolunu tutan ancak siyah-beyazlı forma altında çok fazla görev alamayan Mustafa Pektemek’in, ilk planda bu teklife olumlu yaklaşmadığı ve kalıp Beşiktaş’ta kendisini ispatlamaya çalışacağını ilettiği öğrenildi. Gençlerbirliği cephesi, Mustafa ve Veli için girişimlerde bulunurken, Beşiktaş’ın da kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısından yetişen genç yıldızlarından İrfan Can Kahveci için nabız yokladığı ileri sürüldü. İrfan Can Kahveci konusunda sezon bitiminden sonra Trabzonspor da devreye girmişti. Galatasaray’ın Antalyaspor’dan transfer ettiği Emrah Başsan’ı da, Gençlerbirliği’ne kiralık verme gibi bir düşüncede olduğu ileri sürüldü. Başkent ekibinin geride kalan sezonun başında transfer ettiği ancak verim alamadığı gerekçesi ile sözleşmesini karşılıklı olarak sonlandırdığı Danimarkalı oyuncu Martin Spelman, ülkesinin AGF Aarhus takımı ile mukavele imzaladı. Kırmızı-siyahlı ekibin takım içinde huzursuzluk çıkardığı gerekçesi ile göndermeyi planladığı El Kabir için ise PTT Birinci Lige düşen Eskişehirspor’un transfer talebinde bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

KİMLER GELDİ KİMLER GİTTİ

Gençlerbirliği şu ana kadar, Ganalı Samuel Kwame Owusu, Malili Dieudonne Gbakle, Kosovalı Vedat Muric, Slovak Marko Milinkovic, Karadağlı Aleksandar Scekic ve Mersin İdyamanyurdu’ndan Nihat Şahin’i transfer etti. Hacettepe’den Taha Cengiz Demirtaş, Mahmut Bilir ve Alaattin Okumuş, A takıma alındı. Djalma Campos PAOK’a, Aleksandr Hleb ülkesi Litvanya’ya giderken, Iasmin Latolevici’nin sözleşmesi feshedildi. Panajotis Dimitriadis’in gönderilmesi için de temaslar sürüyor. Takım kaptanlarından Doğa Kaya’nın yanı sıra kaleci Ferhat Kaplan kadroda tutulmazken, Tayfur Bingöl Göztepe’ye, Atabey Çiçek Bandırmaspor’a, Çağrı Bülbül Giresunspor’a, Hakan Aslantaş, Karabükspor’a, Turgut Doğan Şahin, Kasımpaşa’ya gitti.

BAKMADAN GEÇME!