Beştepe’de gerilim hattı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de gerilim hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 18:36

Gençlerbirliği ve Ankaragücü son maçlarında berabere kalınca, kulüplerde sert rüzgarlar esmeye başladı.

Haberin Devamı

Kırmızı-siyahlılar, ateş hattının bir basamak üstünde yer alırken, sarı-lacivertliler zirvenin 7 puan gerisine düşüp, 3. basamağa indi. Yönetimler, teknik kadroda operasyon için karar aşamasına geldi. Gençlerbirliği’nin, 9 kişi oynanan Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalıp, ateş hattının hemen üzerinde kendine yer bulması, Ankaragücü’nün de Ankara Demir beraberliğinin ardından zirveden 7 puan uzaklaşması, Beştepe’nin havasını gerdi. Bu sonuçların ardından iki kulübün yönetimleri de teknik ekip operasyonu konusunda karar aşamasına geldi. 2-2 sona eren Gaziantepspor maçının ardından Gençlerbirliği cephesinde ilginç olayların yaşandığı öğrenildi. Maç bitiminde, tribünleri terk ederken, teknik ekibe yönelik eleştiri ve sitemlerini, çevresindeki yönetici arkadaşlarına ileten Başkan İlhan Cavcav’ın, tazminat ödemek zorunda kalmamak için, iki yöneticiyi Beştepe’de Mehmet Özdilek ile görüşmeye yolladığı, iki ismin tecrübeli teknik adamı, kendi isteği ile görevi bırakma konusunda ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Görüşmede, Özdilek’in bu öneriye sıcak bakmadığı ve kalan 4 maçta iyi sonuçlar alıp, devre arasına yeterli puan ile gireceklerine olan inancını dile getirdiği öğrenildi. Maç sonunda sıcağı sıcağına yapılan bu görüşmeden sonuç alınamazken, ertesi gün iki yöneticiyi fabrikasına çağıran Cavcav’ın, ikili ile yeni bir görüşme yaptığı ve bu konudaki ısrarını yenileyip, iki yöneticiyi bir kez daha Özdilek ile temas kurmaya gönderdiği iddia edildi.   Yapılan ikinci görüşmede, özellikle yaşanan puan kayıplarının ardından gelinen noktada takımın durumunun iç açıcı olmadığının Özdilek’e iletildiği, gidişatın endişe verici olduğunun dile getirildiği belirtildi. Görevi, kendi isteği ile bırakma konusuna yanaşmayan Özdilek’in ikinci görüşmede, takım içinde duyduğu rahatsızlıkları gündeme getirdiği, disiplinsiz davranışlarda bulunup takımın huzurunu bozduğunu söylediği El Kabir’in yanı sıra Tomiç’i kadro dışı bırakmayı düşündüğünü ilettiği öğrenildi. Ayrıca, Özdilek’in bazı bölgelerde alternatif oyuncu olmadığını, sezon başında yapılan transferlerin bir kısmından da verim alamadığını vurgulayıp bunun da saha sonuçlarına yansıdığını dile getrdiği ileri sürüldü. İkinci görüşmede de sonuç çıkmazken, Gençlerbirliği yönetimi akşam saatlerinde toplantı yapıp, rapor istediği teknik ekibin geleceği konusunda fikir alış verişinde bulundu. Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Başkan İlhan Cavcav’ın bu toplantıya katılmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ’NDE KAZAN KAYNIYOR

Sezona, Teknik Direktör olarak Aykan Atik ile başlayan, başarısız sonuçları gerekçe gösterip Kemal Kılıç’ı görev getiren Ankaragücü’nde de taşlar yerinden oynamaya başladı. Sarı-lacivertli yönetim, Manisaspor yenilgisi ve Ankara Demirspor beraberliğinin ardından, takımın zirveden 7 puan uzakta kalması sonucu Kemal Kılıç’ın geleceğini tartışmaya açtı. Kılıç’ı görevden almayı planlayan ancak gerekli parasal kaynak konusunda sıkıntı yaşayan yönetim, kaptan Mehmet Yıldız’ın sözleşmesini feshetmesi, Murat Sözgelmez’in takımdan ayrılması ve bazı oyuncuların da alacakları konusunda federasyona gitmeye hazırlanması nedeniyle bu operasyonu durdurup, geri adım atmak zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!