Beştepe’nin ‘5’ lisi

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’nin ‘5’ lisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:01

Kırmızı-siyahlı ekipte, 3 yabancı 2 de yerli oyuncunun sözleşmesi bitiyor.

Haberin Devamı

Mayıs ayında; Ante Kulusiç ve Jean Gosso gibi takımın istikrarlı isimleri ile son dönemde çıkışa geçen Ermin Zec’in mukavelesi sona erecek. Zaman zaman ekibe kaktı veren Serkan Kurtuluş ve Oktay Delibalta da yönetim ile masaya oturacak.

Gençlerbirliği’nde, sezon sonunda 5 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Ante Kulusic, Serkan Kurtuluş, Jean-Jacques Gosso, Ermin Zec ve Oktay Delibalta’nın kontratı 31 Mayıs’ta bitecek. Yönetim, sözleşmesi sona erecek futbolcularla ya kontrat yenileyecek ya da yol ayrımına gidecek. Bu isimler içinde takımda kalma ihtimali en yüksek olan Gosso gibi duruyor.
2010’da Gençlerbirliği’ne gelen Hırvat stoper Kulusic, gösterdiği istikrarlı futboluyla savunmanın değişmezi oldu.
Bu sezon, sakatlıklar nedeniyle performansında düşüş gözlenen Hırvat defans oyuncusu, 23 maçta görev aldı. Kulusic, attığı 2 golle skora katkı sağladı.
Serkan Kurtuluş, bu sezon sadece 8 maçta forma şansı buldu. Galatasaray’dan 2012’de transfer edilen 24 yaşındaki savunmacının yakasını, sakatlıklar bir türlü bırakmadı. Serkan, kas yırtığı nedeniyle bu sezon yaklaşık 3,5 ay sahalardan uzak kaldı. Geride kalan 6 maçta kadroya giren genç sağ bek, sadece 5 dakika sahada yer aldı.

Haberin Devamı

ZEC’İN GOLLERİ ÖNEMLİ PUANLAR GETİRDİ

Gençlerbirliği ile yolları 2010-2011 sezonunda kesişen Boşnak futbolcu Ermen Zec ise son haftalardaki performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Bogdan Stancu’nun yokluğunda attığı gollerle kırmızı-siyahlı takımı sırtlayan 26 yaşındaki oyuncu, son haftalardaki performansıyla göz doldurdu. Gaziantep ve Bursa maçlarındaki golleriyle 3 puanı getiren Zec, Galatasaray maçını da boş geçmedi.
Sezon başında bir yıllık sözleşme imzalayan Gosso, mücadeleci oyun anlayışıyla Gençlerbirliği orta sahasına hareketlilik getirdi. Fildişi Sahili Milli Takımı’nda oynayan ve 2014 FIFA Dünya Kupası kadrosuna davet edilmesi beklenen Gosso, 24 maçta 5 golü hazırladı. Ancak gördüğü 13 sarı kart ve agresif futbolu eleştiri konusu oldu.
Oktay Delibalta, kırmızı-siyahlı formayı 2010’da sırtına geçirdi. 2 sezon sonunda Gaziantepspor’a kiralanan Delibalta, sezon başında yeniden Beştepe’ye döndü. Bu sezon sakatlar kervanına katılan futbolcular arasında yer alan Delibalta, 18 maçta sahadaki yerini alırken, 2 gol kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!