Besni Emniyet Müdürü, 2016 olaylarını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Besni Emniyet Müdürü, 2016 olaylarını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 10:26

Besni Emniyet Müdürü, 2016 olaylarını değerlendirdi

Haberin Devamı

Mustafa ÖNDOĞAN/ BESNİ (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN'ın Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, 2016 yılı genel değerlendirmesi yaptı.

İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, terörle mücadelede 2016'da FETÖ/ PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarda 105 kişiye adli işlem yapıldığı, 10 kişinin tutuklandığını söyledi. Avan, DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlarda ise 4 şahsa adli işlem yapılarak tutuklandığını kaydederek, PKK/ KCK terör örgütüne yönelik operasyonlarda ise 2 şahsa adli işlem yapıldığı birinin tutuklandığını belirtti. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini kaydeden İlçe Müdürü Avan, 2016 yılı içerisinde 45 hırsızlık olayının meydana geldiğini, 26 olayın aydınlatıldığını, 19 olayın ise aydınlatma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Avan, şunları söyledi:

"İlçemizde 22 kayıp şahıs müracaatı oldu. Kayıp olan şahıslar değişik zaman dilimlerinde bulunarak müracaat sahiplerine teslim edildi. 57 kadına şiddet olayının meydana geldiği ilçemizde 6284 sayılı yasa kapsamında gerekli koruma tedbirleri alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ile gerekli koordine kuruldu ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı."

2016 yılı içersinde 3 intihar ve 21 intihara teşebbüs olaylarının meydana geldiğini söyleyen Avan, olaylara neden olan ailevi, ekonomik, arkadaşlık gibi nedenlerin ortadan kaldırılması için diğer destek birimlerinden yardım alarak mağdur ve aileleri ilgilendiklerini belirtti.

İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, okul çevresinde alakasız gezen kimlik taşımayan, kumar, sarhoşluk ve dilencilik olaylarından dolayı toplam 3 bin 521 lira para cezası kesildiğini ve uyuşturucu ile mücadelede çalışmalarına devam ettiklerini anlatarak, "İlçemizde 2016 yılı içerisinde 7 şahsa uyuşturucu madde kullanmak, bulundurmak ve satmak suçlarından adli işlem yapılmıştır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlık ve kötü niyetli kişilerden korumak için korumak için çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizde 2016 yılı içerisinde 10 bin 451 tescilli araç ve 687 motosiklet mevcuttur. İlçemiz yol güzergahı üzerinde olduğundan denetimlerimiz sıkı takip ediliyor. Yıl içerisinde ekiplerimizce 9 bin 995 adet araç kontrol edilmiş, kusurlu görülen 148 araç trafikten men edilmiştir. 17 sürücüye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılarak bin 300 araca toplam 254 bin 486 TL idari para cezası kesilmiştir."

56 yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği Besni’de 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 74 vatandaşında yaralandığını söyleyen Avan, ayrıca 21 maddi hasarlı trafik kazası olayına bakıldığını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!