Bergama Tepeköy'de şenlik var

Güncelleme Tarihi:

Bergama Tepeköyde şenlik var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 12:20

Bergama Tepeköy'de şenlik var

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde düzenlenen 'Köyde Şenlik Var Projesi' ile Tepeköy Mahallesi'nde yaşayan çocuklarda ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı, kütüphane yenilendi, okul duvarlarına resimler çizildi.
Bergama'nın Tepeköy Mahallesi Şehit Astsubay Yıldırım Akbulut İlkokulu'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi ve Tepeköy Muhtarlığı'nın desteği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) ‘Köyde Şenlik Var Projesi' düzenlendi. Dört gün süren etkinlikte Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof.Dr. Tayfun Özkaya köylülerle ‘Tohumlar, GDO, Tarımda Kullanılan Zirai İlaçların Zararları' konusunda söyleşi yaptı. Etkinlikler süresince çocuklara Rasime ve Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi'nde çizgi film gösterimi yapıldı. Ayrıca çocuklarda ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Alaattin Serhan, köy enstitülerinin felsefesini canlandırmak istediklerini söyledi. Projenin tadilat birim sorumlusu Ezgi Ergin ise bu yıl kültür evinin üst katını boyadıklarını ve dışına Aziz Nesin resmi çizdiklerini belirterek "Okul duvarlarına resimler çizdik. Sınıfların içlerinde tadilat yaptık. Merdivenleri rengarenk boyadık. Sıcaklar bizi çok zorlasa da burada yaşayanların bizlere güzel şeyler söylemesi bizi çok mutlu etti" dedi.
‘Köyde Şenlik Var' Projesi ile ilgili yapılanları anlatan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Meltem Özdemir projenin 3 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, "Her sene farklı köy okullarına gidiyoruz. Köylerde eğitim ve tadilat amaçlı burada yaşayanlarla birlikte etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Söyleşiler, film gösterileri, sınıflarda tadilat, okulda dış boyama ve eğlenceler yapıp, çocuklarla oyunlar oynuyoruz. Bugün çocuklarda ağız ve diş sağlığı taraması yaptık" diye konuştu.
CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de projeyi çok önemsediklerini ifade etti.

Oben ULU / BERGAMA (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!