Bereginya Korosu Ankara'da konser verdi

Güncelleme Tarihi:

Bereginya Korosu Ankarada konser verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 10:37

Bereginya Korosu Ankara'da konser verdi

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - UKRAYNA Kültür Sanat Derneği Başkanı Olesya Mercan'ın Antalya'da kurup şefliğini üstlendiği Bereginya Halk Korosu, Ankara'da Keçiören Belediyesi'nin Ukrayna Gecesi'nde konser verdi. Koro, seslendirdiği türkülerle büyük alkış aldı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Ukrayna Kültür Sanat Derneği tarafından kurulan Bereginya Halk Korosu'nun namı şehirlerarasına yayılmaya başladı. Daha önce bir açılışta söyledikleri türküyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na duygusal anlar yaşatan, ardından Çanakkale Türküleri Konseri ile dikkatleri üzerine çeken koro, son olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinde seslendirdikleri ilahilerle büyük beğeni topladı. Bereginya Halk Korosu, bu kez başkent Ankara'da sahneye çıktı.

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Bereginya Halk Korosu, Keçiören Belediyesi tarafından Kalaba Kent Meydanı'nda bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Ukrayna Gecesi'nde büyük beğeni topladı. Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha'nın da katıldığı gecede çoğu Ukraynalı kadınlardan oluşan koronun seslendirdiği Çanakkale Türküsü, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Alanı dolduranlar, Çanakkale Türküsü'ne eşlik ederken duygulu anlar yaşandı. Program sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ukrayna Kültür Sanat Derneği Başkanı ve Koro Şefi Olesya Mercan'a teşekkür plaketi verdi.

'BÜYÜK MUTLULUK YAŞADIK'

Ukrayna Kültür Sanat Derneği Başkanı Olesya Mercan, başkent Ankara'ya davet edildikleri için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Antalya'da kurdukları koronun giderek büyüdüğünü anlatan Mercan, "Sesimiz Türkiye'nin dört bir yanına yayılıyor. Bundan dolayı ben ve koro üyelerimiz büyük mutluluk duyuyoruz. Ankara'da özellikle Çanakkale Türküsü'nü söylerken, halkın da bize eşlik etmesiyle yaşadığımız duyguyu anlatamam. Bize destek olan, bize bu türküleri seslendirme fırsatı veren herkese teşekkür ederiz. Bereginya Korosu'nu çok daha başarılı konserlerde göreceksiniz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!