Benitez'in rüyası

Rafa Benitez, İspanya’nın alt liglerinden çıkardığı takımlarla şöhretini La Liga’ya kadar ulaştıran, Valencia ile yaşadığı lig ve UEFA Kupası şampiyonlukları sayesinde Premier Ligin efsane kulüplerinden Liverpool’a kadar uzanan bir hikâyenin baş kahramanı.

Haberin Devamı

Benitez, gençlik yıllarında futbol, yüzme, basketbol, ??hentbol ve judo ile ilgilendi sayısız madalya kazandı ancak stratejilerini geliştirmek hep daha önemliydi. Askeri strateji oyunları ve satranç her zaman vazgeçilmezi oldu.

İspanyol teknik adamın taktisyenliği, teknik dehası tartışılsa da kariyeri boyunca çalıştırdığı önemli takımlar onun ne kadar vazgeçilmez bir isim olduğunu kanıtlayan en belirgin detaylar oldu.

Dünyanın en büyük futbol vitrini Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile zirve yaptığı yıllar, AC Milan ile İstanbul’da oynanan finalde tarihin en unutulmaz geri dönüşüne imza atması Benitez’in şöhretine şöhret katmasına rağmen hak ettiği değeri bulmasına hiçbir zaman yardımcı olmadı.

Sadece bir kadın, Benitez’in yürüdüğü bu zorlu yolda rüyalarıyla ona destek verdi;

Montse Benitez…

Benitezin rüyası

Haberin Devamı

Benitez’in karısı Montse, İspanyol teknik adamın kariyerinde her zaman ayrı bir yere sahip oldu. Yaklaşık 10 yıl önce Montse gördüğü bir rüya ile Benitez’in hayatının çehresini tamamen değiştirdi.

İspanyol teknik adamın Valencia’yı çalıştırdığı yıllarda, Montse rüyasında kocasının UEFA Kupası’nı kazandığını görür. Bu rüyasını Benitez’e anlattığında ise bir türlü inandırıcı olamaz. Ancak aynı yıl rüya gerçek olur ve Benitez Avrupa’nın en değerli ikinci kupasını kaldıran teknik adam olur.

İşte Benitez ve karısı Montse arasındaki koparılamaz bağın temelleri o zaman diliminde atıldı.

Liverpool’a imza attığında ise Benitez’in en büyük hayali Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermektir. Henüz grup maçları başlamadan Montse rüyasında Liverpool'un Şampiyonlar Ligi Kupası’nı alacağını görür ve ilginç bir şekilde Benitez o yıl kupayı kazanır.

You’ll Never Walk Alone (Asla Yalnız Yürümeyeceksin) tezahüratı sanki Benitez çifti için yazılmıştır ve çıktıkları bu yolda birbirlerinin rüyalarına hep sahip çıkmışlardır. Bu rüya o kadar büyüktür ki, Benitez’in “Şampiyonlar Ligi Rüyası” kitabının tüm geliri Montse’nin kurduğu vakfa aktarılmıştır.

Haberin Devamı

Benitez çifti, rüyalarının peşinden koşmaktan hiç vazgeçmedi tıpkı Paul Auster’ın bir gün yorulacaklarını bildiği gibi.

Yazarın Tüm Yazıları