Belediyeden alkol yasaklı kelepir tesis

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden alkol yasaklı kelepir tesis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 00:00

Kentin merkezindeki Talatpaşa Bulvarı’nda bin 174 metrekarelik binayı Mamak Belediye Başkanlığı 4 bin 500 YTL’ye kiraya verdi. Bina ile yol üzerinde iki büfe, bir restoran, kafeterya ve düğün salonu alanı kazandıldı. Belediye kira sözleşmesinde alkol satma yasağı da getirdi. CHP Mamak meclis üyesi Muharrem Özcan, "Ben bu kira bedelinin 3 katını vermeye hazırım" dedi.

MAMAK Belediye Başkanlığı, Dikimevi’nde bulunan eski hizmet binasındaki bin 174 metrekarelik alanı Çakmaklar adlı bir şirkete sadece 4 bin 500 YTL’ye kiraladı. Kira sözleşmesinde, "Kiralanan tesislerde alkollü içki servisi yapılamayacak" maddesi de unutulmadı. Şu anda Mamak Kültür Merkezi olarak kullanılan eski belediye başkanlığı binası yenilenmesinin ardından Çakmaklar adlı bir şirkete Mamak Belediyesi tarafından kiralanan binada, Talatpaşa Bulvarı üzerinde iki büfe, bir restoran, kafeterya ve düğün yapılan bir alan verildi. Şirketle belediye arasında yapılan kira kontratında ise 10 yıllık anlaşmada kira bedeli ise 3 bin 333 YTL olarak belirlendi. Birkaç ay önce ise bir yıllık süre dolunca kira bedeli 4 bin 500 YTL’ye çıkartıldı. Binayı alan şirket ise, öncelikle yol üzerinde iki tane büfe açtı. Bu büfelerde içecek ve yiyecek satılıyor. Ayrıca şirket bir restoran, kafeterya ve düğün yapılan bir alanda kullanıyor. Şirkete kent merkezinin en pahalı kira bedellerinin ödendiği Talatpaşa Bulvarı’nda verilen tesisin toplam genişliği ise tam bin 174 metrekare. Kira kontratında ayrıca AKP’li Mamak Belediyesi, şirkete kiralanan tesiste her türlü alkol satımını yasaklayıcı bir maddeyi koymayı da unutmadı.

3 KATINI VEREYİM: Bu büyüklükte bir alanın şirkete ’deyim yerindeyse bedava’ verildiğini öne süren Mamak Belediye CHP meclis üyesi Muharrem Özcan ise şu bilgileri verdi: "Öncelikle bu bina kiraya verilmesi ile tarihi görüntüsünü kaybetmiş, sanat merkezi değil, ticaret merkezi olmuştur. Restore edilen bu bina çok ucuz bir fiyata tarihi konumuda göz önüne alınmadan kiralanmıştır. Bugün Talatpaşa Bulvarı üzerinde 15-20 metrekare büyüklüğündeki dükkanlar 5-7.5 bin YTL arasında kiraya veriliyor. Ancak bizim devasa tesisimiz nedense Çakmaklar adlı firmaya neredeyse bedavaya kiralanmıştır. 4 bin 500 YTL bu kadar dükkan ve alan için çok komik bir fiyattır. Belediye Başkanımız Gazi Şahin’in bu fiyata izin vermemesi ve ihaleyi iptal etmesi gerekmekteydi. Şimdi Gaze Bey’e soruyorum, ’Bu fiyat hakka layık mıdır? Bu fiyatla vicdanınız rahat mı?’ Ben hemen bu kira bedelinin 3 katını vermeye hazırım. Bizim CHP grubu olarak böyle bir kiralama anlaşmasından da haberimiz olmadı.

Masrafımızı versin, verelim

BİNAYI belediyeden kiralayan Çakmaklar Şirketi’nin sahibi Haluk Çakmak ise şu bilgileri verdi: "Biz burayı aldığımızda tüm alan çürümüş, kokuşmuş durumdaydı. Her taraftan fare kovalıyorduk. Tam olarak bir milyon 100 bin YTL (bir trilyon 100 milyar) masraf yaparak bu tesisi kurduk. Kira artışımız TÜFE ile yapılacaktı, yüzde 40 civarında bir zam yaptık bu yıl kiramıza. Bazılarının zannettikleri gibi de çok para kazanmıyoruz. Dünkü ciromuz 947 YTL sadece. Benim girişte yaptığım masrafı versinler, her isteyene burayı devretmeye hazırım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!