Belediye zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Belediye zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 17:49

Belediye zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin periyodik olarak piyasa denetimlerini devam ettirdiklerini söyledi.

Melikgazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından piyasada fiyat etiketi ile ölçü ve tartı aletlerinin denetimlerinin sürekli yapıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “5326 sayılı kabahatler kanuna istinaden yapılan denetimler de amacımız ceza kesmek değil, bilgilendirmektir. Bu kapsam 3 dilencilik yapan, 25 mal satarken çevreyi rahatsız eden, 48 dükkan önüne mal koyan, 3 çevreyi kirleten olmak üzere 79 tutanak tutulmuştur. Zabıta denetimler çok yönlü olup tartı aletleri denetimi, çalışanların sağlık karnesi, çalışma ruhsatları, genel temizlik, işyeri tadilatı gibi birçok denetim bir arada yerine getirilmektedir" dedi.

Zabıta denetimlerinin esnafı eğitici ve bilgilendirici nitelikte olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, olumsuzluklara kesinlikle taviz vermediklerini ve her türlü şikayeti büyük bir titizlikle yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!