Belediye ihaleyle arazi aldı jeotermel merkez kuracak

Güncelleme Tarihi:

Belediye ihaleyle arazi aldı jeotermel merkez kuracak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 00:00

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün ihaleye çıkardığı jeotermal bölgeyi Çubuk Belediyesi aldı. Belediye, bölgede jeotermal tesisler kuracak. Özden, Çubuk’un yeni kaplıca bölgesi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

ÇUBUK’ta Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından tespit edilen termal suyun çıktığı bölge, Çubuk Belediyesi tarafından ihaleyle alındı.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, MTA tarafından ilçenin Özlüce köyünde tespit edilen termal suyun çıktığı bölgenin, belediye tarafından ihaleyle alındığını belirterek, Çubuk’un Ankara’nın en büyük termal bölgesi olacağını söyledi.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’yle birlikte yapılacak çalışmayla bölgenin sağlık turizmine kazandırılacağını ifade eden Özden, “Özlüce’de çıkartılacak termal su sağlık açısından çok önemli değerlere sahip. Başkentliler artık kilometrelerce ötelere gitmeden Çubuk’ta kurulacak termal tesislerde sağlık ve şifa bulacak. Sadece Başkentliler değil, Türkiye’den dünyadan binlerce insan sağlık ve şifa için Çubuk’a gelecek. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’yle birlikte bölgede sağlık alanında önemli yatırımlar yapılacak” diye konuştu.
Havaalanı ilçemizde
Özden, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ankara projeleri arasında jeotermal kaynakların daha etkin kullanımı ve sağlık turizmine yeni yatırımların yapılmasının olduğunu hatırlatarak, “Biz de buradan yola çıkarak MTA’dan Özlüce’deki termal kaynakları almaya karar verdik. İlçemiz Ankara’nın hemen yanı başında, ulaşımı en kolay ilçedir. Uluslararası havaalanı sınırlarımız içerisinde. Çubuk her bakımdan sağlık turizminin merkezi olmaya elverişlidir” dedi.
Seracılıkta da kullanılacak
Özlüce’de bulunan termal kaynakların süs bitkilerinin yetiştirilmesi ile seracılığın yaygınlaştırılmasında kullanılacağını dile getiren Özden, şunları kaydetti:
“Ankara Valisi sayın Alaaddin Yüksel turizmin merkezi olan Antalya’da görev yaptığı dönemlerde, önemli projelere imza attı. Turizmi çok iyi bilen sayın valimizin, ilçemizde çıkan bu potansiyeli harekete geçirme konusunda gerekli destekleri vereceğine inanıyoruz. Bu konuda kendisiyle görüşeceğiz 18 bin 300 hektarlık alanda bulunan jeotermal kaynağın işletilme hakkını belediye olarak biz aldık. 600 metrede bulunan termal su, 42 derecede yeryüzüne çıkmaktadır. Belediye olarak girdiğimiz ihaleyi 245 bin dolara aldık. İlçemizde yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere kapımız sonuna kadar açıktır. İlçemiz sağlık turizmi bakımından Türkiye’nin gözdesi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!