Beklesin Minik kalemlerden terörle mücadeleye tam destek

Güncelleme Tarihi:

Beklesin Minik kalemlerden terörle mücadeleye tam destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 11:31

- Trabzon'daki bir ortaokulda eğitim gören 500 öğrenci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da teröre yönelik operasyonlara katılan güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla yazdıkları mektupları, İl Emniyet Müdürlüğüne teslim etti- Öğrenci Esranur'un mektubundan: - "Bir gün kalbim dört parçaya bölünseydi birini babama, birini anneme, birini ağabeyime, en önemli parçasını da siz askerlere verirdim"- Öğrencilerden Berşan: - "Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi 'Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın' dizesini gerçekleştirdiğinizden eminim. Sizlere güvenimiz sonsuz"- Öğrenci Sudagül: - "Siz çatışmaya giderken içiniz rahat olsun. Arkanızda buruşuk elleriyle de minik elleriyle de dua eden kocaman bir Türkiye var"

Haberin Devamı

TRABZON (AA) - TUNCAY BEKAR - Trabzon'daki bir ortaokulda eğitim gören 500 öğrenci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde teröre yönelik operasyonlara katılan güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla mektup kaleme aldı. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlattığı 500 mektup, bölgedeki güvenlik güçlerine gönderilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

Ortahisar ilçesinin 2 No'lu Erdoğdu Mahallesi'ndeki Yol-İş Sendikası Ortaokulu'nda eğitim gören 500 öğrenci, öğretmenleri aracılığıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek olmak amacıyla çalışma başlattı.

Terörle mücadele ve bu mücadeleye katılan güvenlik güçleri hakkındaki düşüncelerini konu alan 500 mektup yazan öğrenciler, bu mektupları öğretmenleri ve yöneticiler aracılığıyla İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine ulaştırdı.

Haberin Devamı

Duygu dolu ifadelerin yer aldığı mektuplar, İl Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör operasyonlarına katılan polis ve askerlere gönderilecek.

-"Ailecek dua ediyoruz"

Güvenlik güçlerine mektup yazan öğrencilerden Elanur, "Ülkemizin huzurunu ve refahını sağlayan kahraman polislerimiz, bu mektubu Trabzon'dan on binlerce kardeşinizden biri yazıyor" diyerek başladığı mektubunda kahraman polisler varken ailesine bir şey olmayacağını, bölgede görev yapan polislerin bütün engelleri aşıp ailelerinin yanına döneceğini vurguladı.

Elanur, mektubunda "Ülkemizin en değerli kahramanları, sizlere ailecek dua ediyoruz. Ben, annem ve babam dua ederken 5 yaşındaki kardeşim de 'Amin' diyerek bize eşlik ediyor" ifadelerini kullandı.

- "Sizlere güvenimiz sonsuz"

Öğrencilerden Esranur ise askerlere hitaben yazdığı mektubunda şu görüşlerini aktardı:

"Biz, o alçaklara karşı kendimizi bir silah, sizleri bir mermi ve vatanımızı bir cephanelik olarak her zaman ve her yerde görürüz. Gerektiğinde bir hançer gibi o alçaklara saplanır, gerektiğinde bir mermi gibi onlara yara açarız. Bir gün kalbim dört parçaya bölünseydi birini babama, birini anneme, birini ağabeyime, en önemli parçasını da siz askerlere verirdim. Siz, bu cennet vatanın uğruna feda olduğunuz zaman biz sizinle siz kendinizle gurur duymuşsunuzdur. Siz, bizi vatan hainlerine karşı korudunuz. Ben, bunu yazarken sizi, siz orada çatışırken ailenizi ve Türk milletini düşünüyordunuz."

Haberin Devamı

12 yaşındaki Berşan ise mektubunda güvenlik güçlerinin ülke için elinden geleni yaptığını, kendilerinin de onlar için dua ettiğini dile getirerek "Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi 'Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın' dizesini gerçekleştirdiğinizden eminim. Sizlere güvenimiz sonsuz. Bu zor günleri atlatıp vatanımızı rahatlığa kavuşturacağınızdan eminiz" değerlendirmesini yaptı.

- "Bu ülke, önce Allah'a sonra size emanet"

Sudagül isimli öğrenci de polislerle gurur duyduğunu ve onların kahraman olduğunu vurguladığı mektubunda "Siz çatışmaya giderken içiniz rahat olsun. Arkanızda buruşuk elleriyle de minik elleriyle de dua eden kocaman bir Türkiye var. Bu ülke, önce Allah'a sonra size emanet. Bize düşen görev, kötü niyetli kişilerin eline fırsat geçmemesi için dua etmek" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

- "Bir karış toprağımızı istemesinler vermeyiz"

Bir başka öğrenci ise güvenlik güçlerinin küçüklükten beri sevdiği çizgi film kahramanları olduğunu anlatarak kendisinin de büyüyünce asker olacağını belirtti. Zaferin inananlardan yana olduğuna işaret eden öğrenci, mektubunda şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyetine canımız feda, Türk askeri sen çok yaşa. Allah, bütün Mehmetçikleri annelerine, sevdiklerine bağışlasın. Vatanı bölmek isteyenlere evimizi istesinler verelim, atımızı istesinler verelim fakat bir karış toprağımızı istemesinler vermeyiz, veremeyiz"

Bazı öğrenciler de mektuplarında tüm Türkiye'nin güvenlik güçlerinin arkasında olduğuna dikkati çekerek "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" görüşünü kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!