BDP Batman Siyaset Akademisi Merkezi’nde dinleme cihazı

Güncelleme Tarihi:

BDP Batman Siyaset Akademisi Merkezi’nde dinleme cihazı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 17:06

- HDP Batman İl Teşkilatı, BDP Batman Siyaset Akademisi Merkezi’nde elektrik prizi içerisinde ‘böcek’ diye tabir edilen ortam dinleme cihazı bulunduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - HDP Batman İl Teşkilatı, BDP Batman Siyaset Akademisi Merkezi’nde elektrik prizi içerisinde ‘böcek’ diye tabir edilen ortam dinleme cihazı bulunduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan başvuruda sırasında DBP Batman İl Eş Başkanı Ayşe Ağılgat ile İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır hazır bulundu.

Başvurunun ardından Batman Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulunan Parti Avukatı Ayşe Acar Başaran, BDP Siyaset Akademisi Merkezi’nde bir priz içerisinde ‘böcek’ diye tabir edilen bir dinleme cihazının tesadüfen bulunduğunu söyledi.

Kimin dinlendiği, neye göre dinlenildiği, soruşturma varsa bunun açıklığa kavuşturulması için suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Başaran, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bizi kaygılandıran durum kişiler dinlenmiyor, direkt olarak bizim parti binamız, siyaset akademimiz, siyaseti yürütmeye çalıştığımız herhangi bir yer, yani mekanlar dinleniyor. İşin ilginç tarafı yönetim, yeni bir yönetim. Daha bir haftaları bile dolmadı yeni mazbataları aldılar. Emniyet görevlilerinden burada inceleme yapmalarını istedik. Başka dinleme cihazı varsa onun da tespitini isteyeceğiz. Bir tane bulduk ama biz birden fazla olduğunu düşünüyoruz. İl binamızda da böyle dinleme cihazları olabileceğini düşünüyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!