Bayramiç Belediyesi’nden 6 bin kişilik iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Bayramiç Belediyesi’nden 6 bin kişilik iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 23:46

Bayramiç Belediyesi’nden 6 bin kişilik iftar yemeği

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi Belediyesinin Yıldırım Akbulut Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeğine, 6 bin kişi katıldı.

Bayramiç Belediyesi, 4’ncü Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında İlçe halkını aynı sofrada buluşturmak için iftar yemeği düzenledi. Belediye binasının da bulunduğu Yıldırım Akbulut Meydanı’nda gerçekleşen iftar yemeğine katılım yoğun oldu. İftara, Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ufuk Erikli, Belediye Meclis Üyeleri, bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile 6 bine yakın vatandaş katıldı.

Akşam ezanı vaktine kadar ilahiler okunarak, vatandaşlara Ramazan Ayı’nın maneviyatı yoğun duygular içerisinde yaşatıldı. Belediye Başkanı Sadettin Arslan, yemek masalarını dolaşarak iftarı bekleyen vatandaşların Ramazanını kutladı. Yemek öncesi bir konuşma yapan Başkan Arslan, “Ramazanlar, birlik ve beraberliğin, bir arada olmanın, paylaşmanın, bütünleşmenin en özel günleridir. Bu vesileyle bizde vatandaşlarımızla birlik beraberlik içinde ekmeğimizi paylaştık. İnşallah Allah daha nice Ramazanlarda bir arada olmayı bizlere nasip etsin, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için vesile olsun. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Ayını kutluyorum. Ayrıca Şırnak’ta helikopter kazasında şehit düşen komutanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtı ve iftar yemeklerini yedi. Ardından dua yapıldı. İftar programı, Ramazan Etkinliği çerçevesinde Lapseki İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla son buldu.   

Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Ramazan Etkinlikleri kapsamında önümüzdeki günlerde 1000 çocuk için iftar yemeği vereceklerini ve eğlence programının gerçekleşeceğini, Semazen ve Mehteran gösterilerinin yapılacağını, son olarak da Emre Ermiş konseri ve Senai Demirci dinletisiyle bu yılki etkinlikleri tamamlayacaklarını söyledi.

Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!