Bayramda beslenme uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Bayramda beslenme uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 13:22

Bayramda beslenme uyarıları

Haberin Devamı

MERSİN Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, bir ay boyunca oruç tutanların beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda yaşayabilecekleri sorunlara karşı uyarılarda bulundu.
Ramazan Bayramı’nda sağlıklı beslenmenin yolları hakkında bilgi veren Müdür Kemik, şunları söyledi:
"Kimi kişiler hala kendilerini oruç tutuyor zannederken, kimi kişiler ise 'oruç bitti şimdi yeme zamanı' diyerek aşırı miktarda besin tüketirler. Bayram sonrası aşırı yemek yeme ile bazı problemler kaçınılmaz olur. Bunların en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Ayrıca, gelenek üzere bayramda tatlı tüketimi de artmaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açacaktır. Vatandaşların bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri gerekmektedir."
Ramazan bayramı ve sonrasında sağlıklı beslenmenin devam etmesi açısından çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Kemik, şöyle devam etti:
"Tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden artırılmamalıdır. Öğün araları en az 2 en fazla 4-5 saat olacak şekilde düzenlenmelidir. Hafif bir kahvaltı ile güne başlanması ve gün boyu öğün atlanmaması gerek. Bayram ziyaretlerinde geleneksel olarak tatlı ikramı olacağından kahvaltıda şeker, bal ve tatlı gibi besinlerin bulundurulmalıdır. Kahvaltıda domates, salatalık, maydanoz, taze biber çiğ sebzelerin bolca tüketilerek, az yağlı peynir tercih, haşlanmış yumurta tercih edilmelidir. Sucuk, salam, sosis ve yağlı besinlerden, börek gibi hamur işi gıdalardan uzak durulmalıdır. Ekmek olarak kan şekerini kontrol altında tutan ve tokluk hissi veren tam buğday ekmeği tercih edilmedir."

MERSİN, (DHA)

(FOTOĞRAFLI) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!