Başkent'in gurur tablosu

Güncelleme Tarihi:

Başkentin gurur tablosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:00

Spora yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Türk Telekom, basketbolda hem Türkiye hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi.

2008 yılı geride kalırken, hem profesyonel hem de amatör branşlarda dereceye giren takımlar ve sporcular, Başkent’in gurur tablosunu oluşturdu. Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden iki sporcu, elde ettikleri derece ile bu başarıda zirvenin sahibi oldu. Eylül ayında Çin’in Başkent’i Pekin’de yapılan Paralimpik Oyunları’nda okçulukta altın madalya kazanan Gizem Girişmen ile yine Çin’de yapılan Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’nda birinci olan Şemsi Yaralı, hem Türkiye hem de Başkent’e büyük bir sevinç yaşattı.

Son dönemde spora yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Türk Telekom ise erkekler basketbolda hem Türkiye hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Milli Piyango Bayan Hentbol Takımı, önceki sezon olduğu gibi bu sezon da hem lig şampiyonluğu hem de federasyon kupasını alıp, rakiplerini geride bıraktı.

Banşlara göre Ankara’ya büyük mutluluk yaşatan sporcular ve takımlar şöyle:

Yatırımın karşılığı 2 kupa

Mavi-beyazlılar, Fenerbahçe ile giriştiği amansız yarışta iki kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

OPEL Türkiye Kupası maçları 8-14 Şubat’ta Ankara’da oynandı. 8 takımın katıldığı turnuvada, yarı finalde Fenerbahçe Ülker’i yenen Türk Telekom, finalde de Oyak Renault’a karşı 80-61’lik üstünlük kurdu ve 34 yıl aradan sonra kupayı, Başkent’e taşıdı. Telekom’un ABD’li oyun kurucusu El Amin bu turnuvanın yıldızı seçildi. Türk Telekom ile Fenerbahçe Ülker, lig finalinde de karşı karşıya geldi. Fenerbahçe final serisinde rakibine 4-1 üstünlük sağlayıp, şampiyonluğu kucakladı. İki takımı bir kez daha karşı karşıya getiren son randevu Cumhurbaşkanlığı Kupası finali oldu. Çekişmeli geçen maçı kazanan Türk Telekom, 11 yıl aranın ardından bu kupayı tekrar müzesine götürdü.

Genç Telekom, Çorum’da oynanan Bölgesel Basketbol Ligi play-off finallerinde ilk sırayı alarak, Türkiye İkinci Basketbol Ligi’ne yükseldi.

Voleybol:

İtalya’nın Camerino kentinde 21-27 Temmuz 2008 tarihleri arasında yapılan 8.Üniversiteler arası Avrupa Voleybol Şampiyonasında, Gazi Üniversitesi Erkek Takımı üçüncü oldu. Türkiye’yi şampiyonada; erkeklerde Gazi Üniversitesi, bayanlarda ise İstanbul Bahçeşehir ve Bilgi Üniversitesi temsil etti. 16 takımın mücadele ettiği şampiyonada, erkeklerde D Grubu’nda yer alan Gazi Üniversitesi, ilk maçında Slovenya’dan Lubljana Üniversitesi’ni 3-0, ikinci maçında Portekiz’den Porto Üniversitesi’ni 3-1, üçüncü maçında da İngiltere’den Cambridge Üniversitesi’ni 3-0 yendi. Grup maçlarını yenilgi almadan tamamlayan Gazi Üniversitesi, çeyrek finalde Sırbistan temsilcisini 3-0 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde güçlü Rusya’ya 3-2 kaybeden Gazi Üniversitesi, 4 oyuncusunun sakat sakat mücadele ettiği karşılaşmada Polonya’dan Lodz Üniversitesi’ni 3-0 yendi ve kürsünün üçüncü basamağına çıktı. Gazi Üniversitesi, geride kalan yıl bu turnuvayı şampiyon olarak tamamlamıştı.

Türk Telekom Bayan Voleybol Takımı, iddialı girdiği kadrosu ile Türkiye Ligi’nde yarı finale kadar yükselebildi. Telekom’un bayanları, yarı finalde Fenerbahçe’ye elendi.

Halkbank Erkek Takımı ise finalde Fenerbahçe ile karşılaştı. Kırmızı-beyazlılar, rakibine final serisinde 3-0 kaybederken şampiyonluğu, Başkent’e getirme şansını kullanamadı.

Voleybol ikinci liginde mücadele eden Gazi Üniversitesi Bayan takımı ile Maliye Gençlik Erkek takımı, Alanya’da yapılan 4’lü final maçlarında başarılı olup, Türkiye Birinci Voleybol Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. Voleybolda Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, bayanlarda mücadele eden Türk Telekom; 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 8 puanla üçüncü olup elendi.

Avrupa Çalenç Kupası’nda da erkeklerde Halk Bankası, 1. turda Arnavut, 2. turda Fenerbahçe, 3. turda da Yunanlı rakiplerini, tüm maçları kazanarak elerken, 4. turda İtalyan rakibine karşı 1’er galibiyetten sonra "altın seti" yitirerek kupaya veda etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!