Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 12 gün kaldı.

Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar, Toplu Konut İdaresi Anadolu Lisesi, TED Polatlı Koleji, İnönü Lisesi ve Ankara Anadolu Lisesi...

GRUP PANGEA ANKARAANADOLULİSESİ

Müzik dinlendirir ve stres attırır

ANKARA
Anadolu Lisesi, Evanescence’nin My Immortal isimli şarkısı ve beste dalında da Ruh Kalpazanı isimli çalışma ile şansını deneyecek.

Okul Müdürü Celal Engin, yarışmaya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Çocuklarımız sürekli bir yarış halinde. Bundan dolayı sosyal faaliyetleri çok önemsiyorum. Bu yarışma vesilesi ile çocuklara çalışma fırsatı tanıdık. Sportif faaliyetlere katılan gençler gibi, bu gençlerin de yarışmalara katılmasını isteriz. Gençlerimizin müzik yarışmasına katılmaları bizim için önemli bir konu. Çünkü müzik hem dinlendiricidir, hem stres atmada etkilidir. Bunun yanında en önemlisi bir enstrüman çalabilmektir. Öğrencilere yönelik böyle bir yarışma düzenlenmesi öğrencilere müziği sevdirmek adına güzel bir fırsat. Bu grup okulumuzun 2. grubu olacak. Bazı aksaklıklardan dolayı 1 aylık bir zamanda hazırlanmak zorunda kaldılar. Öğrencileri üzerilerinden sınav stresini atmak için, başka bir yola yönelme açısından çok önemli olacağına inanıyorum."

GRUPKARTI

n Bilge Ceren Acer/Solist: Türkiye’de çok fazla iş imkánı olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden liseden sonra konservatuar okumak istiyorum. Müziğe Fransa’da kaldığım 2 senelik zaman zarfında başladım. Oradaki müzik hocam beni müziğe yönlendirdi.

n Sema Şener/Keman: Üniversitede radyo-televizyon bölümünü okuduktan sonra konservatuar ya da güzel sanatlara gitmek istiyorum. Dinlediğim şarkılardaki keman sesi hoşuma gidiyordu. Ben de kemana başlamaya karar verdim. 1 buçuk sene keman dersi aldıktan sonra kendim geliştirmeye başladım.

n Çağrı Erdal/Gitar-Vokal: İleride mühendis olmak istiyorum. Okulumu bitirip bir diploma sahibi olduktan sonra gitarda profesyonelleşmek istiyorum. Çocukluğumda çaldığım oyuncak gitar sayesinde müziğe başladım. Bunu fark eden ailem beni gitar kursuna gönderdi. 2 aylık bir kurstan sonra kendim çalmaya başladım. 5 senedir müzik ile ilgileniyorum.

n Ceren Abanoz/Dansçı: Mimar Sinan Üniversitesi modern dans bölümünü okumak istiyorum. Dansa 3. sınıfta bale ile başladım. Sonrasında Latin danslarına geçtim ve en son modern dans yaptım.

GRUP İSTASYON İNÖNÜ LİSESİ

Kendi imkanları ile özverili çalışıyorlar

YARIŞMAYA
geçtiğimiz yıl da katılan okullardan olan İnönü Lisesi’nin grubu, icra dalında Metallica’dan Fade to Black isimli şarkının yanısıra, beste dalında da Hiç Fark Etmez isimli çalışma ile sahneye çıkacak.

Okulun müzik öğretmeni ve müdür yardımcısı Naile Başaran, şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz kendi şartlarıyla büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Bu gibi etkinliklerin devam etmesini istiyorum. Sosyal faaliyet olarak futbol, voleybol ve müzik alanında birtakım başarılarımız mevcut. Okulumuz Altındağın sayılı okullarından biri. Öğrencilerimiz de bu gibi etkinliklere karşı istekliler. Öğrencilerime özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Grup kartı

n Uğur Bal/Gitar-Solist: İleride mühendis olmayı düşünüyorum. Sonrasında konservatuar okumayı da düşünüyorum. Yarışma dışında festivallerde çalan bir grubum daha var. Müziğe 5. sınıfta başladım. Televizyonda izlediğim grupların parçalarından etkilendim ve ben de çalmaya karar verdim.

n Doğukan Şarklıoğlu/Gitar: Üniversitede hukuk yada konservatuar okumak istiyorum. Bu grupta çok iyi ilerleyeceğimi düşünüyorum. Bir akrabamın gitarı öğretmesi ile müziğe başladım.

n Mengüç Ender Kırgız/Gitar: Müzik ile ilgili bir gelecek kurmak ve üniversitede konservatuar okumak istiyorum. Çevremdeki arkadaşlarımdan etkilenerek müziğe başladım. 3 senedir gitar çalıyorum.

n Ahmet Cem Akçelik/Bateri: Üniversitede konservatuar okumak istiyorum. Bu grup ile gidebildiğim yere kadar gitmek istiyorum. Müziğe baterinin görüntüsünden etkilenerek başladım. Görüntüsü çok ilgimi çekti ve ben de çalmak istedim. Kuzenimin de bateri çalıyor olması beni teşvik etti.

GRUP TOKİ TOPLU KONUT İDARESİ ANADOLU LİSESİ

Ürünün tamamı öğrencilerin

TOPLU
Konut İdaresi Anadolu Lisesi, yarışmaya icra dalında katılacak ve Whitney Houston’tan I Will Always Love You isimli parçayı seslendirecek.

Okulun müzik öğretmeni ve müdür baş yardımcısı Ökkeş Kurt, şunları söyledi:

"Hürriyet Gazetesi müzik alanında önemli bir boyluğu dolduruyor. Bu anlamda Milli Eğitim çalışanları olarak minnettarız. Yarışmaya ikinci kez katılıyoruz ve bu yarışmanın ileriki dönemlerde çok daha büyük önem kazanacağını düşünüyorum. Türkiye’nin gelecekteki yıldızlarını yetiştireceğine inanıyorum. Yarışmada iddialıyız."

Grubu çalıştıran diğer müzik öğretmeni Belkıs Külekçi de, "Yarışmaya en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Çocuklarla çok güzel vakit geçiriyoruz. Eksiklerimiz ve sıkıntılarımız oluyor ama inancımız sayesinde hepsinin üstesinden geliyoruz. Grubumuzun oldukça iyi bir performansı var" diye konuştu.

GRUPKARTI

n Atacan Yıldız/Saksafon: Müziğe 5 yıl önce müzik öğretmenim ve kuzenim sayesinde gitarla başladım. Saksafona merakım sonradan başladı. İleride mimar olmak istiyorum. Saksafonu hobi olarak çalacağım.

n Cemre Ulusoy/Solist: Müzik üzerine lisans yapmak ve caz eğitimi almak istiyorum. Müziğe yurtdışında devam etmeyi düşünüyorum. Küçüklüğümden beri şarkı söylüyorum.

n İpek Hasipek/Piyano: İleride tıp ya da fen alanında bir meslek sahibi olmak istiyorum. Müzik alanında Türkiye’deki şartlar pek de iyi değil. Bu yüzden önce meslek sahibi olmak istiyorum. Müziğe keman ile başladım. Aileme ve arkadaşlarımın desteği sayesinde müziğe başladım.

n Kuntay Cırdı/Gitar: Çağımızın Mozart’ı olmak istiyorum. Müzikte tek olmak, akla ilk gelmek istiyorum. Enerji dolu olduğum sürece müziğe devam edeceğim.

n Aras Gönendik/Gitar: Tıp okumak istiyorum. İşimin yanında müzik yapmaya da devam edeceğim. 2 buçuk yıl önce arkadaşlarım sayesinde müziğe başladım.

GRUP GABİNAT TED POLATLI KOLEJİ

Geçen yıl olmadı bu yıl eminiz

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na icra dalında Çilekeş’in Yetmiyor isimli şarkısı ile katılacak olan TED Polatlı Koleji, beste dalında ise Yalancı isimli çalışmaları ile sahnede olacak.

Okulun müzik öğetmeni Sema Eren, yarışmayla ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:

"Çocuklarımın boş zamanlarını değerlendirmek için müzik yapmaları çok güzel bir şey. Hem kendileri hem de toplum açısından çok önemli bir şey. Çocuklarımla tanışmamız grup sayesinde oldu. Geçen sene derece yapamadık, ama bu sene yapacağımızdan eminiz. Asıl amacımız derece değil müzik yapmak. 50 lisenin arasında olmak önemli. Okulumuzdaki şartları sonuna kadar zorladık."

GRUPKARTI

n Yiğit Kağan Muratkan/Gitar-Vokal: Radyo-televizyon bölümünü okumak istiyorum. 5 sınıfta klasik gitar ile müziğe ilk adımımı attım. 6 yıldır gitar çalıyorum.

n Can Toprak/Gitar: Gelecekte müzik yapmaya devam etmek istiyorum. Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Müziğe 4 sene önce arkadaşlarımla kursa giderek başladım.

n Murat Akıcı/Gitar: İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Müzikten bir gelir elde etmek çok zor. Bu yüzden hobi olarak sürdürmeyi planlıyorum. Müziğe arkadaşlarımla beraber kursa giderek başladım. 4 senedir gitar çalıyorum.

n Mehmet Suat Yılmaz/Gitar-Vokal: İleride mühendis olmak istiyorum. Mesleğimin yanında müzik kesinlikle olacak. Türkiye’de müziğin şartları biraz daha iyi olsaydı müziğe yönelecektim. Müziğe grup hayalim sayesinde başladım. 4 senedir gitar çalıyorum.

n Yalın Deniz Özen/Bateri: Elektrik ya da makine mühendisi olmak istiyorum. Eğer mesleğimden iyi bir kazanç sağlarsam müziğe devam edeceğim. 2. sınıfta müziğe başladım 8 senedir bateri çalıyorum.

SAHNE ÇIKIŞ SIRALARI BELİRLENDİ

ANKARA Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile gerçekleştirdiği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda, okulların sahneye çıkış sıraları çekilen kura ile belirlendi.

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Kámil Aydoğan, sosyal etkinlikler yoluyla öğrencilerin kendilerini geliştirmesi açısından, müdürlük olarak sivil kurumlarla işbirliğinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Kámil Aydoğan, şunları söyledi:

"Öğrencilerin sosyal etkinliklerde bulunması onlara özgüven kazandırır. Bu öğrenciler sahnede devleşirler. Teşvik ettiğimiz, toplum önüne çıkardığımız, değer verdiğimiz zaman kendilerini gerçekleştirmede ummadığımız kadar başarılı olduklarını görürüz. Öğretmen ve idareciler olarak onları teşvik etmeli, desteklemelisiniz. Ben de her türlü sosyal etkinliğinizde yanınızdayım, arkanızdayım."

Kura çekimi sonucu, sıralama şöyle oluştu:

n 1. İnönü Lisesi

n 2. Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi

n 3. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

n 4. Milli Piyango Anadolu Lisesi

n 5. Sokullu Lisesi

n 6. Celal Yardımcı Lisesi

n 7. Kalaba Lisesi

n 8. İMKB Elvaköy Lisesi

n 9. TED Ankara Koleji

n 10. Ankara Cumhuriyet Lisesi

n 11. 75. Yıl Lisesi

n 12. İlkem Koleji

n 13. ATEK Koleji

n 14. Çağrı Bey Anadolu Lisesi

n 15. Ömer Seyfettin Lisesi

n 16. Kaya Beyazıtoğlu Lisesi

n 17. Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi

n 18. Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi

n 19. Çankaya Kılıçarslan Lisesi

n 20. Özel Bilkent Lisesi

n 21. Ankara Anadolu Lisesi

n 22. Cumhuriyet Anadolu Lisesi

n 23. Atatürk Lisesi

n 24. Gölbaşı Anadolu Lisesi

n 25. Özel Tevfik Fikret Lisesi

n 26. Dikmen Anadolu Lisesi

n 27. Kazan Efes Anadolu Meslek Lisesi

n 28. Özel Arı Koleji

n 29. Hasan Ali Yücel Lisesi

n 30. Halide Edip Lisesi

n 31. Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi

n 32. Mehmetçik Lisesi

n 33. Tınaztepe Lisesi

n 34. Kırkkonaklar Anadolu Lisesi

n 35. Ankara Güz

n 36. Mustafa Hakan Güvençer Anadolu Lisesi

n 37. Yahya Kemal Beyatlı Lisesi

n 38. Dr. Binnaz- Rıdvan Ege Anadolu Lisesi

n 39. TED Polatlı Koleji

n 40. Büyük Kolej

n 41. Leyla Turgut Lisesi

n 42. Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi

n 43. TOKİ Anadolu Lisesi

n 44. Atatürk Anadolu Lisesi

n 45. Kurtuluş Lisesi

n 46. Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi

n 47. Gazi Koleji

n 48. Özel Erken Başarı Lisesi

n 49. Ankara Lisesi

n 50. Polis Koleji

ÖNELEME 26 NİSAN’DA

YARIŞMACI okullar, 26 Nisan Pazar günü Nevzat Ayaz Lisesi’nin salonunda önelemeye tabi tutulacak. Önelemede sahneye, geçtiğimiz hafta kura ile belirlenen sıraya göre çıkılacak. Final için yeni bir kura çekilişi yapılmayacak. Finale kalan grupların mevcut numaraları küçükten büyüğe yeniden sıralanarak finaldeki sahne çıkış sıralaması belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!