Başkent Saldırısına Yenimahalle’den Kınama

Güncelleme Tarihi:

Başkent Saldırısına Yenimahalle’den Kınama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 10:18

Başkent’in göbeğinde Ankara Garı önünde yaşanan patlama, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın gündeminin de baş sırasına oturdu.
97 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 65’i ağır olmak üzere 246 kişinin de yaralandığı terör saldırısını Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısına taşıyan Başkan Yaşar 1 dakikalık saygı duruşu ile açtığı mecliste “Saldırıyı kınıyorum. Ölen yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yaralı hemşehrilerime de acil şifalar diliyorum” dedi.
Terör saldırısının yaşandığı andan itibaren olayı takip ettiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Yenimahalle Belediyesi olarak yapabileceğimiz ne varsa yapmaya, her şekilde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.
"ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANIDIR"
Olay gecesi Adli Tıp Kurumu önüne 2 adet çadır kurduklarını ve gece yarısına kadar adli tıpta olduğunu belirten Yaşar, “Adli tıpa gerek yakınları için, gerekse destek için gelen tüm yurttaşlarımıza gün boyu çay, su, kahvaltılık ve yemek ikramı yapıyoruz. Ayrıca cenaze araçlarımız ve yakınları için servis araçlarımız seferber olmuş durumda. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Acı haberlerin arkası hiç kesilmiyor. Daha birinin acısını içimize sindiremeden ülke olarak yeni bir yasa boğuluyoruz. Söylenecek söz kalmadı. Kelimeler kifayetsiz. Omuz omuza verme zamanıdır. Sosyal demokrat bir belediye olarak, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeye, vatandaşlarımıza destek olmaya gayret ediyoruz. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!