Başkent’in kupa sınavı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in kupa sınavı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 01:13

İki Ankara takımı, gruplardaki dördüncü maçlarına çıkıyor.

Haberin Devamı

H Grubunun lideri Gençlerbirliği, ikinci sıradaki Giresunspor’u ağırlayacak. Ankaragücü ise deplasmanda Kardemir Karabükspor karşısına çıkacak.

Futboldaki heyecan hafta içinde kupa mesaisine yöneldi. Başkent ekiplerinden Gençlerbirliği ile Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası gruplarındaki 4. maçlarını bugün oynayacak.
Süper Ligin 15. haftasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan ve 21 puanla 7. sıraya yükselen Gençlerbirliği, H Grubu’ndaki 4. maçında PTT Birinci Ligin son haftalarda çıkış yakalayan ekibi Giresunspor ile karşılaşacak. Giresun’de oynanan üçüncü hafta maçında, ev sahibi ekip 2-0 öne geçmiş, ikinci yarıda toparlanan Gençlerbirliği sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmıştı. Bugünkü maça çıkmadan önce Gençlerbirliği 7 puanla lider, Giresunspor ise 4 puanla ikinci durumda. Başkent ekibinin Teknik Direktörü İrfan Buz, hem lig hem de kupada geçlerden kurulu kadro ile verdikleri mücadelenin övgüye değer olduğunu belirtip, “Hem iyi mücadele hem de iyi oyun anlayışımızı her maçta biraz daha geliştirmek için mücadele ediyoruz. Bugünkü maçı kazandığımız takdirde, gruptan yükselme adına öneli bir adım atacağız. Bu bilinçle sahada mücadele edeceğiz” diye konuştu. 10 Mayıs Stadı’ndaki karşılaşma bugün saat 15.00’de başlayacak. Grubun diğer maçında ise Cizrespor ile Torku Konyaspor, yarın Cizre’de karşılaşacak.
İkinci Lig Kırmızı Grupta yer alan ve kısa süre önce teknik kadroda değişikiliğe giden Ankaragücü ise deplasmanda Süper Lig ekibi Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya gelecek. Ankara’da oynanan üçüncü hafta maçını Karabükspor 3-0 kazanmıştı. Ankaragücü Teknik Sorumlusu Aykan Atik, ilk kez takımın başında tam yetki ile görev yapacağını hatırlatıp, “Bizim hedefimiz Ankaragücü’nü yarıştığı her kulvarda başarı ile temsil etmektir. Kulüp olarak yaşadığımız sıkıntıları herkes biliyor. Biz saha içindeki mücadelemizle anılmak istiyoruz” dedi. Karabük’teki mücadele saat 16.30’da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!