Başkan Yeşilboğaz: Soma davası vicdanımızı yaralamıştır

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yeşilboğaz: Soma davası vicdanımızı yaralamıştır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 11:25

Başkan Yeşilboğaz: Soma davası vicdanımızı yaralamıştır

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 13 Mayıs 2014 yılında 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı davasında açıklanan karara tepki göstererek, "Alınan karar toplumda infial yaratmıştır, toplum olarak vicdanımızı yaralamıştır" dedi.
Baro Başkanın Yeşilboğaz, Mersin Barosu olarak yakından takip ettikleri Soma davasında 50 ay sonra kararın açıklandığını belirterek, "Sanıklara mahkeme tarafından taksirle öldürme cezası verilmiştir. Sanıklara kasten öldürme nedeniyle ceza verilmesi gerekiyordu. Diğer sorumlulara beraat kararı verilmesi ise asla kabul edilemez. Soma’da meydana gelen bir kaza değil, göz göre göre gerçekleşen bir cinayettir. Duruşma salonunda yaşananlar ve alınan karar,  hem faciada hayatını kaybeden madenci ailelerinin, hem de toplumun vicdanını derinden yaralamıştır" diye konuştu.
Başkan Yeşilboğaz, yargılamanın kamu vicdanını tatmin edici bir nitelik de içermediğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Burada kamu vicdanı ne yazık ki incinmiştir. Madenci yakınları adalet yürüyüşü başlatma kararı almıştır. Mersin Barosu olarak, onların bu mücadelelerinde biz de varız. Cinayete sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını için, adalet yerini bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Yerin yüzlerce metre altında güç koşullarda, her gün sevdikleriyle vedalaşarak, gün ışığına kavuşmayı bekleyen madencilerin hakları, iş sağlığı ve güvenliği maalesef sağlanmıyor. Ülkemiz, madenlerde ihmal sonucu yaşanan ölümlü iş cinayetlerinde dünyanın en sicili bozuk ülkelerinden birisidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!