Başkan Günaydın'dan köylülere çağrı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Günaydından köylülere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 13:12

Başkan Günaydın'dan köylülere çağrı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, köylülere, "Bir karış toprağınızı boş bırakmayın. Doğal hayvan gübresi kullanın. Bunu yapın tüm mallarınızı garanti olarak ben alacağım" dedi.

Isparta Belediyesi Köy Buluşmalarının üçüncüsü hafta sonu Sütçüler'in Aşağı Yaylabel Köyü'nde gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında çocuklar için balon park başta olmak üzere çeşitli aktiviteler gerçekleştirilirken, akşam da Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldırım Yıldızdoğan konser verdi.

Programa Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın, Kesme, Kasımlar ve İbişler köy muhtarları, Isparta Belediye meclis üyeleri ve vatandaş katıldı. Muharrem Ayı dolayısıyla hazırlanan aşure davetlilere ikram edildi. Köy Muhtarı Osman Şahin, "Hatırlanmak güzel. Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, köylerin ıstırabını bildiğini, gelir seviyesinin azaldığı zaman temiz olan köy havasının bile insanlara zor gelebildiğini vurguladı. Gelir azalınca kimi köylünün göç ettiğini, kiminin ise köyünde barınmaya çalıştığını kaydeden Günaydın, köyleri ve halkını çok sevdiğini ve onların mutlu olmasını istediğini söyledi. Belediye olarak 13- 22 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri'nden bahsederek, köy halkına çağrıda bulunan Başkan Günaydın, "Bir karış toprağınızı boş bırakmayın. Doğal hayvan gübresi kullanın. Var mısınız? Bunu yapın tüm mallarınızı garanti olarak ben alacağım ve bu fuarda satışını gerçekleştireceğiz. Köyümüzün daha da fazla üretimini sağlayalım. Gelin bu köyümüzün kaderini değiştirelim. Bunu bu köyümüzde başarırsak, yakındaki komşu köylerimiz de buna iştirak eder. Varsanız bu köyümüzden başlayalım. Bu heyecana kapılırsanız 2-3 senede bu köyde güzellikler doğacak. Köye dönüşler başlayacak. Köyümüzde üretelim, yaşayalım, mutlu olalım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!